» Torka aldrig tårar utan handskar

Har precis sett klart sista delen av Torka aldrig tårar utan handskar, och herregud säger jag bara. Jag grät kan jag ju säga, och det är nog första gången jag har gråtit på riktigt åt en film...

För er som inte har hört om den:
I Stockholm under 80-talet (tror jag?) börjar de allra modigaste bögarna resa sig mot ett liv i frihet, men en efter en dör de. Unga män blir sjuka, skrumpnar bort och dör. De insjuknar i den nya sjukdom AIDS, eller den "nya pesten" som den också kallas. Ingen vet var den kommer ifrån, hur den ska behandlas eller hur den smittar.
Rasmus flyttar till Stockholm där han träffar Benjamin på en julfest tillsammans med några homosexuella kompisar. De blir kära och flyttar tillslut ihop, men Benjamin döljer detta för sina föräldrar eftersom de tillhör Jehovas vittne.
När Rasmus HIV-test visar positivt blir alla helt förstörda och Benjamin rusar hem till sina föräldrar och säger direkt att han är homosexuell, och de helt tar avstånd från honom.
Kompisgänget umgås flitigt och varje år firar de jul tillsammans, men en efter en blir de sjuka, skrumpnar bort och dör. Begravningarna för vännerna börjar avlösa varann.. Vissa tar flera år på sig att dö av sjukdommen, medans andra tar livet av sig när dom får beskedet.

Helt värt att se, dessvärre finns den bara i 2 dagar till på svtplay, men om ni skyndar er så hinner ni. För jag lovar, den sätter spår.














Mandie (Amanda)
19 November, 2012 - 21:33

Seriously!! Den var alderless för bra!!! Man typ dör!? Team Paul The Queen Forever!!
PEACE OUT!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo