» Filmkväll

Heej! Har inte bloggar på hela dagen... sorry. Men nu sitter jag i alla fall och kollar på film med mis amigas! ;D just nu kollar vi på Onskan, som vi läser i skolan. Sem ska vi väl kolla på lite andra filmer, och sen ska dom sova här! :)

» Valt prao

Hej! Idag flöt skolan på bra och vi hade även sovmorgon. Efter skolan åkte jag och pappa ut till stugan och jag klippte gräset hos grannarna som jag har gjort hela sommaren. Har även valt prao nu. Tog Tranåstidningen i första han och Gotteriet i andra. Kommer inte ihåg riktigt vilka platser jag tog de andra sakerna på, men man ska i alla fall göra 6 st val.

Men nu ska jag ta och go to bed and read a little in my book. Vi ska nämligen läsa böcker på engelskan. Man får välja vad man vill, bara det är på engelska då såklart, och jag ska läsa Twilight! :)

» Någon jag gärna skulle vilja byta liv med:

Selena Gomez
 

Hon har det livet som så många tjejer knappt kan drömma om. Hon är bara 20, men har ändå kommit så långt. Hon syns ständigt på TV, är med i filmer mest hela tiden, har släppt flera album, har en egen parfym och har en fantastisk röst. Dessutom är hon så vacker och dejtar jordens mest eftertraktade tonårskille.

Hallå, vem är inte avundsjuk?!

Men jag skickar inte en massa hat för det, som så många faktiskt gör. Istället ser jag upp till henne!

 


» Usch och fy


Hejsan.. idag var dagen man minst ser fram emot när en ny teremin börjar. Skolfoto. Usch. Man ska sitta där hopptryckt och vara glad när nån gammal fotograf står och försöker vara rolig. Man får inte le för mycket, för då ser man för glad ut. Inte heller för lite, för då ser man sur ut. Men hur man en gör så blir man i alla fall inte bra. Eller så är det i alla fall för mig. Jag tror inte jag är nöjd med något kort hittills. Någon som håller med mig? Men i år hoppas jag att jag inte ser allt för hemsk ut, det är ju faktiskt sista året!
 
Jag, idag:
 
 

» Skolan kommer i första hand

Hej, har inte hunnit blogga idag, sorry. Men har haft fullt upp med läxor. Hoppas att ni förstår att nu i nian kommer skolan och läxor självklart i första hand. Jag har ett år nu att visa vad jag går för, och den chansen tänker jag inte förlora. Men såklart bloggar jag de dagar jag hinner och orkar! :) Men nu ska jag ta och läsa lite i Frida- tidningen som kom idag, godnatt så ses vi imorgon!

» Godmorgon

Godmorgon! Sitter nu här klar och ska snart cykla iväg mot skolan. Kommer nog bli en ganska seg dag idag. Vi har bara 4 lektioner med går ändå till 5 över 3 för att lektionerna är så långa. Först har vi Engelska, sen 1 timme och 40 minuter hemkunskap. Efter lunch har vi en timme spanska och sen 1,5 timme NO på slutet..
Men nu ska jag dra, hejdå! :)

» Ännu en måndag

 
Hej! Idag var det måndag igen då vilket betyder att det var skola. Började med Engelska, älskar engelska! Sen var det matte, vilket är helt okej när man får sitta och lyssna på Ed Sheeran hela lektionen samtidigt som man jobbar. Sen hade vi idrott. Usch. Haha, nej, men vi sprang terrängbanan igen! Jag som redan hade världens träningsverk fick ju inte direkt mindre ont. Kunde knappt gå normalt! :( Aja, efter lunchen hade vi SO, och sen bild, vilket är kul, och sist teknik!
Ja, och sen när jag kom hem var det bara att plocka fram läxböckerna och börja. Uaah, kommer inte ihåg att det var så jobbigt att plugga.. Men, det är bara att stå ut! :)
Lol, random bild.. men jag är trött, okej? :P 

» Myser i min OP

Hejsan! Kom hem från stugan någon gång vid 3, skulle jag tro. Då bestämde jag mig för att gå en sväng. Nu har jag precis duschat och sitter i min OnePiece och installerar om mina Sims 3 spel.. Det blev något konstigt med det, så man kunde inte spara.. men nu ska det förhoppningsvis fungera igen!
Men i alla fall, jag har bestämt mig för att börja träna upp min kondition, för jag vill höja mina betyg i även idrott. Så jag ska väl börja gå och springa lite ibland! :)
 
Igår:

» 25e Augusti

Hej! Har inte bloggat så mycket, men igår var jag ju på bröllop och hann inte det när jag kom hem. Det var så sjukt synd att bröllopet skulle vara just igår, då det var RixFM festival i Linköping.. och där var ju Olly Murs och både signerade skivor och sjöng. Och det var Amanda, Penny, Ellen och Martina på och dom stod längst fram och träffade även Olly.. men han hälsade faktiskt till mig! ;)
Idag så gick jag upp vid typ 9 och åkte fram till stan och mötte Ellen, Penny, Martina och Amanda för det var långlördag idag och vi skulle gå runt i knallgula t-shirts och delade ut lappar om en tävling på Skoshop. Det var hur mycket folk som helst på stan för idag var det invigning av en staty av Ove Fundin som har varit världsmästare i Speedway, han är här ifrån stan. Det var även någon med en stor kamera som filmade, så vi kanske kommer med i TV! :)
Nu är jag i stugan och vi har precis ätit kräftor och nu kollar vi på Mr. Bean som var på TV, haha! :)
Ha det bra!

» Gina Tricot


» Bröllop

Hello! Idag på spanskan började vi att skriva en dialog på spanska som vi sedan ska lära oss utantill och spela upp för resten av klassen. Jag, Ellen och Martina ska göra en 'Nödsituation' där jag ska vara en dam som blir rånad, haha! Sen hade vi idrott då läraren hade bestämt sig för att plåga oss direkt och skickade ut oss att springa terrängbanan. Men det gick bra och efter det cyklade jag hem, duschade och nu sitter jag i soffan i mysbyxor. Snart ska vi äta, byta om och åka iväg till Nässjö där pappas kusin Karin ska gifta sig! :)

» Bucket list #7

 
 
 

» Going to read Twilight

Hi guys! I'm sitting in the sofa, eating carrots and feeling htheealthy! Haha, it was the only eatable I found in the fridge! ;) Haha, nej, men nog med engelska! Kom nyss hem från stan för dom hade ringt från bokhandeln och sagt att min bok hade kommit. Så vi satte oss i bilen och åkte till stan. Så nu ska jag läsa på engelska, Twilight! :D
Idag i skolan hände inget speciellt, mer än att vi fick årets första läxor.. Imorgon ska jag bara gå till 11, så två lektioner, för pappas kusin ska gifta sig.
 
 

» Sommaren 2012

Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, inte vad jag kan komma ihåg.
Bästa köpet? Min mobil!
Vad spenderade du mest pengar på? Fika, glass och mat på stan, definitivt!
Gjorde någonting dig riktigt glad? Det är väl klart - mina underbara vänner och när vi bokade språkresan.
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren? Dansa Pausa, haha!
Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Mycket gladare! 
Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Varit mer med kompisarna, både dom jag träffade en hel del och dom jag knappt träffade något.
Vad önskar du att du gjort mindre? Öh.. inget särskillt..
Hur tillbringade du midsommarafton? I stugan med familjen, som vanligt.
Blev du kär i sommar? Nope.
Hur många förhållanden? 0.
Favoritprogram på tv? Jag vet inte!
Vad har du gjort i sommar? Varit i Ulricehamn med Emma, varit i Stockholm och på Gotland med familjen, sovit över med kompisar, badat, solat, skrattat och bara njutit av livet.
Vad ångrar du? Jag ångrar väl inget sådär mycket så att jag kommer ihåg det, för jag kommer inte på något! ;)
Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Vädret!
Hur skulle du beskriva din stil i sommar? Shorts, linne och converse typ..
Vad fick dig att må bra? Kompisarna och familjen.
Hände det något jobbigt i sommar? Nej.
Vad gjorde du första veckan på sommarlovet? Oj, det kommer jag inte ihåg.. bara tog det lugnt tror jag!
Sista frågan, är du nöjd med sommaren 2012? Sjukt nöjd! :D

» Tom Daley ♥

Seriöst.. bara kolla på honom! Så sjukt snygg så jag dör lite!!

» Första skoldagen avklarad!

Då var skolan igång igen! Kom hem för ungefär en timme sen och då fick vi sluta tidigare pga att sista lektionen var Läxläsning, och vi har ju som tur är inte fått några läxor än! ;)
Men skolan var helt okej. När vi kom så fick alla 7, 8 och 9:or tårta, haha, och det var ju inte fel! :) Sen hade vi svenska och efter det skulle vi gå till aulan där rektorn hälsade oss välkomna och pratade lite. Sen hade vi matte, och vi har fått en ny mattelärare, och hon verkar jättebra! Sen hade vi spanska där vi också har fått en ny lärare. Antonio heter han och är en lite äldre man från spanien, så bryter lite, men han kan ju spanska så han lär ju inte lära oss fel! När jag förstsåg han trodde jag att han skulle vara ganska tråkig, men han bevisade ju ganska snart motsattsen, haha, och så dansade han lite Salsa! ;)
Imorgon har vi sovmorgon också! :D Det syns inte på schemat om man inte vet, men på torsdagens "Språkval" är för dom som går på extraengelska, så dom har sovmorgon på fredagen när vi som har spanska har lektion!
 

» Bye summer ♥


» Jaha, då var det slut då..

Jaha, då var den här dagen slut också, och så var denna sommar. I början av sommaren kändes skolan som en evighet bort.. men nu helt plötsligt börjar vi imorgon. Det känns som sommarlovet har gått jättefort, men det känns också som jag har gjort ovanligt mycket i sommar!
 
 
 

» Gotland 2012 #1

 
 
 
 
 

» Mår inte så bra..

Hej! Jag åkte aldrig till Emma sen. Jag mår inte så bra.. ont i huvudet och magen och sådär.. Så jag bestämde mig för att stanna hemma. Så nu sitter jag i soffan i myskläder och har precis laddat ner "Hunger Games" som jag ska sätta på om en stund. Den är ju så sjukt bra ju! :D
 

» Gardasil

Heeej! Nu har jag varit och tagit den andra sprutan mot livmoderhalscancer. Idag är det sista sommarlovsdagen, och den ska jag spendera med Emma! :) Så ska väl till henne sen efter maten!
Vi ses! xoxo

» Janoskians ♥

 
 Dom har massa mer klipp, men när jag skulle ladda upp dom här så gick det tydligen inte.. Men gå in på Youtube och sök på Janoskians, helt awesome är dom! :D

» Ny design

Hello! Äntligen en ny design.. får se om jag behåller denna, eller ändrar.. det får vi se. Ska i alla fall ändra lite mer. Men jag hinner inte mer nu, för snart börjar ju Robinsson igen! :)
Idag åkte jag, Ellen, Amanda och Martina till Penny vid 10. Vi kollade på film, chillade och åt pizza. Dom har precis köpt en ny katt, så otroligt gullig! Obama heter han! ;)
 
 
 

» 19e Augusti

Hej! Idag vaknade jag ganska tidigt, men det är väl bara att vänja sig tills på onsdag då skolan börjar igen (okej, jag vaknade väl typ vid halv 9). Det ska faktiskt blihelt okej att börja igen. Jag hade väl förstås sett fram emot det lite mer om det inte hade varit 9.. buuhu! Om jag ska vara ärlig är det alltid lite segt att vara ledig såhär i slutet av sommaren, för alla dagar är likadana.. eller nästan i alla fall.
Ja, men i alla fall,, nu har jag rensat i min gardrob, det behövdes kan jag ju säga er!;) I eftermiddag ska vi åka ut till stugan och jag ska klippa gräset hos grannarna. Sen ska jag väl bara ta det lugnt.

Men vi ses! :)


Update: Skrev först att skolan börjar på tisdag, men det är fel, den börjar på onsdag ju. Så nu är det fixat. :)

» 80-årskalas

Hello! Nu har vi kommit hem från stugan och duschat och sådär. Snart ska vi till mormors syster som fyller 80 år och fira henne. Det ska bli riktigt kul att träffa släktingarna som man inte träffar så ofta! :) Men hejdå, vi ses!

» Thorpe Park

 
 
Thorpe Park är en av Storbrittaniens roligaste nöjesfält med ungefär 25 attraktioner. Och då kan jag ju nämna att ingen verkar vara anpassad för barn.. Om man kollar på videor på Youtube på t.ex. "Världens 20 värsta berg-och-dalbanor" Så är det några stycken från Thorpe Park. Bland annat har dom en som heter "Saw the ride", och ni som har sett Saw filmerna vet ju vad jag snackar om, och en annan som är den berg-och-dalbana i världen som har mest lopar + en massa annat som verkar skitkul!! :D 
Vart ligger det undrar ni då? Jo, lite utanför London! :)
 
So as Eric reported last week the Saw ride at UK's Thorpe Park
 
Så Liseberg nästa år blir bara en liten uppvärmning! ;)
 

» Hastings

I England har man rest på semester till sydkusten i flera århundraden. Anmäl dig till en av EF:s språkresor till Hastings och upptäck vad generationer av britter har njutit av under många år: sol, hav och en charmig gammal stadskärna som passar perfekt för att lära sig engelska. Och tack vare EF:s Global Village får du dela upplevelsen med nya vänner från hela världen! Men Hastings har inte alltid varit den fridfulla badort den är idag. En gång i tiden var hamnen ett berömt tillhåll för pirater och på stadens årliga Pirate Day firar man det förflutna med en parad där deltagarna klär ut sig till pirater. Under din språkresa till Hastings får du uppleva det bästa som badorten har att erbjuda. Ta en rundtur bland ruinerna av Hastings Castle, som byggdes på 800-talet. Beundra den bästa utsikten över kusten under en färd på den charmiga bergbanan på West Hill. Simma, ta det lugnt i solen eller spela volleyboll på stadens stränder, och häng med på festligheterna under den årliga Seafront Carnival, som bland annat bjuder på spektakulära fyrverkerier.
 
Du kommer inte bara att få nya vänner från hela världen utan får också bekanta dig med den härliga staden Hastings vid havet. I kursen ingår fotbolls- och volleybollmatcher bland EF-studenter och utflykter till Hastings många stränder. I staden får du besöka Old Hastings Town Hall och Fisherman’s Museum. På helgerna kan du följa med på en halvdagsresa till trendiga Brighton och en heldagsresa med sightseeing till London, där du får se Big Ben och Westminster Abbey. Du kan till och med kika genom grindarna på Buckingham Palace och försöka få en glimt av den kungliga familjen. Du får också möjlighet att följa med på en rundtur till det fascinerande Hastings Castle från 1000-talet eller på resor till historiska Leeds Castle och vackra Canterbury.
Det är en del utflykter som ingår, kommer inte ihåg exakt vad det var, men bland annat två besök i London och en halvdag i Brighton m.m. Sen har vi även köpt till det så kallade "Fun Pack" med en hel del aktiviteter till. Sen finns det även några utflykter man an boka på plats, och av dom bokar vi nog den till "Thorpe Park". Vad det är skriver jag om i nästa inlägg! ;)

» klippa mig

Godmorgon! Idag är jag uppe med tuppen, för jag har tid hos frisören kl 9! :)

» ÄNTLIGEN!!

 
Äntligen har befräftelsen på språkresebokningen kommit! :D Det har tagit typ 2 veckor och flera samtal, men i förrgår kom den äntligen och den stämde med det vi hade bokat!
Jag kan verkligen inte fatta att vi faktiskt ska åka.. det är ju helt amazing!! Men jag kommer antagligen inte fatta förens vi står på Landvetter och säger hejdå till våra familjer..
 
En sak som är kul är att EF har en egen sida, MyEF, där alla som bokar språkresa blir medlemmar. Så man kan ta kontakt med sina framtida klasskompisar redan innan. Dock är det svårt att hitta folk som åker både samtidigt och till samma ställe som oss, haha. Det är ungefär som Facebook, fast är bara tillgängligt för de som har bokat. :)

» Mindre än en vecka kvar..

Hola readerzz! Igår var vi ju som sagt och hämtade vår nya bil i Jönköping, en Hyundai i40 i vit. Skitsnygg! Idag åkte vi ut till stugan efter maten och bara njöt av värmen som  äntligen har kommit igen. Det gäller att ta vara på de sista dagarna nu verkligen! Om en mindre än en vecka börjar vi ju skolan igen också.. men jag antar att det ska bli ganska okej att börja igen. Jag vill bara ha det här året gjort, så jag kan lägga det bakom mig. Men jag längtar ju inte till alla grejer nian för med sig! Gymnasieval och nationella prov! Nej, usch!
 
 

» FÖRLÅT!!!

Hello! Har blivit riktigt dålig på det här med att blogga.. och när jag väl gör det blir det bildlösa inlägg utan bild eftersom jag skriver från mobilen. Men jag lovar att jag ska försöka bli bättre, för jag vill ha fler läsare. Jag ska också försöka göra en ny design när jag bara hinner! Vilket jag inte gör nu, för nu ska vi snart åka till Jönköping och hämta vår nya bil. Syns sen! :)

» På stan con mis amigas! ;)

Hello! Idag gick jag upp vid 11, duschade och vid 1 åkte jag fram på stan för att möta Martina, Ellen och Ellen. Vi åt på Gotteriet, gick en sväng på stan och sen gick vi tillbaka till Gotteriet igen för att fika. Där satt vi sedan och pratade om allt och inget i flera timmar. Och nu kom jag nyss hem och hade tänkt att läsa lite! :)

» 12 Augusti

Hej! Vi kom hem från Gotland i gårkväll och jag var verkligen skittrött så jag orkade inte ens mobilblogga.. Men annars har veckan varit kul, vädret kunde ha varit bättre dock. Jag bloggade ju i onsdags om vad vi gjorde dagarna innan det. I torsdags spöregnade det och vi hade bestämt att vi skulle åka och kolla på Lummelunda grottan, så det gjorde vi. Så himla häftigt! :) Sen åkte vi in till Visby och i brist på saker att göra kollade vi på Madagaskar 3 på bio. Haha, älskar sådanna där filmer! ;) I fredags åkte vi in till Visby och gick på Medeltidsmarknaden och i stan. Det är kul att se hur folk verkligen lever sig in och går runt i medeltidskläder hela veckan, haha! Ja, och igår åkte vi ju hem. Men innan vi gick på färjan hann vi med att ta en glass på Europas största glassbar i hamnen i Visby. Över 160 smaker!! Snacka om att det är svårt att välja!
Bilder får ni imorgon förhoppningsvis! :)
 
I eftermiddag ska jag och familjen till Grännaberget på släktträff som varje år vid den här tiden! :)
 
 
 
 

» På Gotland

Tjabba! Tänkte bara informera er om hur jag har det här på Gotland! Vi kom inte fram till stugan förens vid ett i söndags, så det var ju bara att gå och lägga sig direkt. På måndagen åkte vi runt lite på södra delarna. Det regnade och blåste och vi hade inga jackor med oss.. inte bra. Igår åkte till stranden i Tofta och låg där en liten stund. Men det blåste ganska mycket så vi fortsatte in till Visby. Hur mysigt som helst!! :D Just nu råkar det också vara Medeltidsvecka och det är massa folk som går runt i sånna kläder. Dom har också en stor medeltidsmarknad och världens rea! Jag köpte ett par Converse för bara 400! :D Idag så har vi mest suttigt i bilen och kört kors och tvärs över ön!

Aja, bloggar mer när vi kommer hem och visar massa bilder! :D ha det bra!

» Gotland

Hej, sorry för dålig bloggning men jag, Ellen, Amanda, Penny och Martina var ute i Martinas sommarstuga och sov i deras båt. Jättemysigt! När jag kom hem åkte vi ut till stugan och sov där och nu är vi hemma och håller på att packa inför Gotland. Färjan går vid 9 från Oskarshamn, så vi ska väl åka vid 5. Där har vi hyrt en stuga och ska vara där tills på lördag. Men do har väl internettäckning på Gotland med så om jag orkar så blir det väl en och annan mobilblogg! :)
Men jag kan ju inte publicera bilder.. tyvärr. Men ni kan följa mig på Instagram (elinwieslander) eller Twitter (elinw97) där jag uppdaterar lite oftare!