» Africa

I skolan igår var det en kvinna och pratade i aulan som vi var och lyssnade på. Hon pratade bl a om att nå sina drömmar och "bli världsmästare i sitt eget liv". Mitt i detta blandade hon in en berättelse om hur hennes dröm hade varit att besöka Afrika och åka på safari efter en tjej hon hade jobbat med hade voluntärarbetat i Tanzania.
Och där någonstans fick jag sån lust att göra just det. Åka till Afrika och arbeta som voluntär och hjälpa männsikor, eller kanske djur, kanske i Tanzania eller Kenya. Det skulle vara så häftigt och mäktigt och intressant och roligt och hemskt och coolt. Att arbeta med att hjälpa människor samtidigt som man upplever landet och djuren och kulturen.
Just nu står detta väldigt högt upp på min To-do lista!!
 
 
 
 
 
 
 

» Party

 

» Planer inför morgondagen

Äntligen är det helg igen och det var verkligen välbehövligt! Dock kommer jag inte kunna sova så länge imorgon heller, för vid 9.47 går pendeln mot Linköping och den ska jag, Ellen, Hanne, Martina och Penny med. Vi ska faktiskt upp dit av två anledningar. Först så ska vi shoppaaaaa! Har viljat göra det länge och nu ääääääntligen! På kvällen ska vi på bio. Och inte vilken bio som helst, utan ingen mindre än This Is Us av One Direction! Vad jag har hört så är det mycket klipp från Sverige, både från konserten och annat. Åh, jag är så taggad!!
Vi har i alla fall reserverat biljetter så vi vet redan vilka platser vi får, men man behöver inte betala förrens man är där, smart! Den börjar i alla fall vid 20.00 och håller på ca 1,5 timmar. Tåget tillbaka går 22.23 så vi kommer inte vara hemma förrens efter 11 någon gång. Så det blir en heldag!
 
 

» Varför valde vi Hastings?

När vi först såg reklam om språkresor i skolan blev vi genast intresserade av att åka. Vi hade inte en tanke på att åka till USA, Malta eller något av de andra ställena, utan vi ville till England! Först var vi helt inne på att åka till London, men sen insåg vi att vi kanske borde kolla in de andra alternativen vid havet, eftersom det ändå var sommar när vi skulle åka. Så vi kollade i broshyrerna och hittade Brighton som verkade jättebra, det kallades till och med "London by the sea". Vi pratade med föräldrarna och så vidare, och kom fram till att eftersom vi skulle bo i 2 olika familjer (sen fick vi ju ändå bo i samma) kunde det bli så att vi hamna långt ifrån varandra. Det stod att familjerna skulle bo max 1 timme ifrån skolan, så i värsta fall kunde det bli så att vi hamnade 2 timmar ifrån varandra!! Vi började då kolla efter en någon mindre stad, och hittade Hastings som verkade helt perfekt! Nära till havet, inte allt för stort, och utflykter till både Brighton och London ingick.
 
I efterhand är jag väldigt glad att vi gjorde som vi gjorde!! För det första var våra ledare de bästa man kunde tänka sig.. till och med de andra ledarna sa det, hah! Om vi hade valt en annan stad hade vi aldrig träffat de vi gjorde och vi hade kanske inte heller kunnat bo i samma familj. För det andra var Hastings så fint och mysigt!! Särskilt det äldre delarna som vi var i ganska ofta. Smala gator och mysiga butiker + sådanna där gamla godisaffärer ni vet! Det var så fint för bakom husen på vissa ställen var det stora kullar och klippor. För det tredje är jag glad att vi inte valde London för vi var ju där 2 gånger och första gången var vädret okej, för det var molningt och inte varmt. Men andra gången... Åk inte till London mitt i sommaren!! Vi var ju där i början av juli en dag då det var klarblå himmel och svinvarmt. Inne i staden blir det ännu varmare eftersom det nästan inte blåser någonting. Det var jätteroligt, men jag hade nog inte klarat av tre veckor där inne i det vädret. Den andra gången åkte vi även tunnelbana två gånger och det var ju inte så mysigt i värmen och att stå och trängas med massa svettiga människor är inte roligt! Och sist men inte minst - för det fjärde är jag glad att Hastings inte var så stort för vi var tvungna att gå överallt.. hah!
 
 
 
 

» X You

 

» t o r s d a g

Hejsan!
Idag började vi 8.15 med matte. Det är mycket matte måste jag säga, hah! Efter matten hade vi vårt första prov i biologi. Eller man kanske inte kan kalla det prov, för det var litet. Det handlade i alla fall om fotofyntes och jag har redan fått resultatet på mail, awesome! Sen hade vi samhällskunskap, engelska, lunch och sist svenska. Och nu är jag hemma och har gjort lite matteläxa. Just nu gör jag ingenting.. Har ganska tråkigt faktiskt, hah!
 
 
 

» Det var en sak jag skulle berätta...

Om ni kommer ihåg skrev jag i förr går att jag hade något roligt att berätta och det vaaaaaaaaaaar *trumvirvel*...
 
Att EF ringde och sa att de ville att vi fem (ja, alltså jag, Amanda, Ellen, Penny och Martina) skulle bli EF ambassadörer. Och det betyder att vi i så fall kommer få vara med och hålla lite föredrag och prata om vår resa inför de som kanske ska åka nästa år. Det verkar jätteroligt i alla fall! Det första vi skull få följa med på är i så fall i Linköping. EF skulle ringa nu i veckan, men dethar dom inte gjort än, så jag vet inte så mycket om det än. Jag vet i alla fall att man får poäng på något sätt, och att man kan få olika priser typ. Om man har tillräckligt med poäng så kan man få en ny språkresa! Fatta vad grymt! När vi var i England berättade de om en kille som hade fått så mycket poäng att han kunde åka på språkresa till Long Beach i Kalifornien!!

» Ganska ointressant dag

 
 
Hejsan!
Då var tisdagens skoldag över också och vi har en hel del läxa tills fredag i Kemi och tills torsdag i biologin. Men det är inte så kul att läsa om här. 
Något annat som händer idag är att jag snart ska iväg och klippa mig, men inte heller det är särskilt intressant eftersom jag bara hade tänkt att klippa bort det slitna.
Så jag lämnar det så för mu så får vi se om jag kommer på något annat att skriva om tills sen. oups jag har redan en kul grej att berätta men det sparar vi tills senare!
 
 
 

» Diamonds in the sky

 

» m å n d a g

 
 
Hej! 
Hur har er dag varit idag? Min dag har varit bra. Vi började vid 8.15 idag då vi hade engelska, vilket var roligt eftersom vi fick prata en hel del. Efter det hade vi ett par timmars håltimma, ända fram tills 11.40 och det ända vi skulle hinna med där emellan var att äta, så vi satte oss i biblioteket och försökte göra lite läxor..  även fast vi inte har några. Haha, så det slutade med att vi satt och pratade och kollade i lite böcker. Jag fick faktiskt lite ideer till en skrivuppgift från det! 
Efter lunchen så hade vi biologi då vi fortsatte kolla på olika växtdelar i mikroskop. Det är verkligen jätteintressant! När vi har läst om växter och sånt innan har jag alltid tyckt att det var tråkigt men då fick man ju bara se tecknade bilder. Nu får man ju liksom se det med egna ögon, och det är mycket roligare!! Sist på dagen hade vi spanska, och det var en otroligt seg lektion eftersom jag och Emmie redan var klara med allt hade vi ingenting att göra.. 
Ah, men nu är jag hemma i alla fall. Hade tänkt att kolla lite på biologin eftersom vi har ett litet test på torsdag. 
Vi ses! 
 
 
 
Bild från förra våren/sommaren

» Sydney

 

» Day 6 - Adventure Golf

På förmiddagen hade vi lektioner och på eftermiddagen gick vi till Beach Club och chillade lite. På kvällen spelade vi minigolf, eller ja Adventure Golf. Det var roligt, även om jag inte vann! ;)
Det finns inte så mycket att skriva om den här dagen tyvärr.. Men här har ni lite bilder i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 

» Förkyld

Hejsan!
Idad har och ska jag inte göra någonting, utan bara vara hemma i soffan och vila. Är nämligen förkyld och har ont i huvudet och jag vill inte behöva vara hemma från skolan imorgon.. Så det är vila som gäller!
Jag kollade på Beautiful Creatures förut, har ni sett den? Den är svinbra, men boken är bättre även om jag inte har läst hela än, haha!
 
Bild från förra sommaren
 

» EF Reunion Party

Den 14e september är det Reunion Party från språkresan i Fryshuset i Stockholm, och äntligen är våra biljetter fixade. Saknar alla jättemycket så det ska bli kul att träffas igen!! Synd bara att alla inte har möjlighet att komma..
Det går i alla fall bussar och vi ska hoppa på i Linköping, så föräldrarna behöver inte skjutsa så långt. Bussen går vid 4 har jag för mig och så skulle vi äta på McDonalds när vi närmar oss Stockholm. Sen går bussen tillbaka efter 11 när det är slut.
Åh, vad jag längtar!!

» Holy Grail

 

» Lördag

Hejsan!
Idag är det lördag, vilket betyder att jag har överlevt första skolveckan, wiho! Vi slutade faktiskt redan halv 12 igår, och det kommer vi göra hela hösten på fredagar, förutom 5 veckor då vi kommer ha en datakurs och istället slutar kvart i 2 eller något. Så jag cyklade hem tidigt, åt lunch och chillade för att sedan cykla tillbaka till skolan för att möta upp Penny, Martina, Amanda och Ellen som slutade vid halv 3. Vi cyklade till stan för att kolla upp om man kunde förköpa biljetter till This Is Us som faktiskt går på bio här i stan, även om det är först den 31 istället för 28:e som i resten av Sverige.. Det kunde man i alla fall inte göra än, men de skulle lägga upp information om det i veckan, så får kolla upp det då.
På kvällen var vi hos Ellen och beställde kinamat och pratade och hade det mysigt. Det var roligt eftersom vi inte kan prata så mycket som vi gjorde innan eftersom vi har olika scheman osv.. :(
 
Bild från förra sommaren när vi var i Martinas sommarstuga
Hejsan

» Föööörlåååååt

Hej och förlåt så himla mycket för att jag suger på att uppdatera, meeeeen jag har en ursäkt. Jag kan inte längre mobilblogga eftersom min mobil är ivägskickad, vilket leder till sämre uppdatering eftersom jag måste sätta på datorn varje gång och det är inte alltid jag orkar det. Så såhär kommer det troligen vara de närmaste 2 veckorna, men jag ska försöka göra tidsinställda inlägg när jag väl är igång och har på datorn liksom.
Annars idag har skolan varit bra. Jag måste säga att allt är så väldigt annorlunda mot högstadiet. Alla lärare är bättre, lektionerna roligare, skolan större och klassen mer intresserad av att lärda sig! 

» tjugoförsta augusti

Hejsan! Nu är jag hemma från den första, riktigt skoldagen med vanliga lektioner. Så NU är skolan igång på riktigt. Vi hade faktiskt sovmorgon idag till 9.20, då vi började dagen med spanska, vilket var helt okej. Sen hade vi lunch redan vid halv 11, och efter det matte. Vi kommer ha matte alla dagar i veckan utan måndag och idag hade vi med pengar så vi fick någon avancerad miniräknare som kommer ta 100000 år att lära sig, hah! Så det är mycket matte, men man kommer väl snart in i det. Efter matten hade vi svenska med våran mentor då vi mest pratade lite allmänt om vad vi ska göra och sist på dagen hade vi biologi. Jag måste bara säga att vår biologilärare verkar så jäkla bra och allt, och man märker att han verkligen brinner för det. Så jag tror att biologin kommer bli ett av de roligaste ämnena!
Nu har jag precis ätit lite, och ska snart göra färdigt matteläxan vi fick idag tills imorgon.
Vi ses!
 
 

» It won't be boring


» Mallorca 2013 #2

 
 
Stoooor äcklig manet..
 
 
 
 
 
 
 
Sååååå god mat!!
 
 
Tapas
 
 
 
Utsikten från balkongen
 
Vissa båtar i hamnen var gigantiska! Ändå såg vi än som var 70 meter lång (typ det dubbla av den på bilden) när vi var ute med katamaranen, och den hade pool..
 
 
Så kan kan också stavaa Elin..
 
Och så flyger vi hem, över Alperna.

» Day 5 - Sport day

På söndagarna var det sportdag i en sporthall, då vi bland annat spelade pingis, basket, volleyboll, lärde ledarna brännboll och spelade Cricket. För er som inte vet vad Cricket är så är det som en brittisk variant av baseboll, kan man säga.. Det var roligt i alla fall!!
På eftermiddagen gick vi till Alexandra Park och spelade lite olika grejer där med.

Nästa söndag är likadan, så jag hoppas över den.
 
 
 
 

» Teenagers post

 
 
 
 
 

Alltså jag älskar sånna här, vissa passar så läskigt bra in på en själv..

» Jävla mobil.

Hejsan, idag är jag icke glad. Min mobil funkar inte... det går inte att sätta på den, hur jag än gör!! Så idag har pappa ringt till Samsung och NetOnNet, så ska vi skicka iväg den, så får dom fixa den. Sen får vi se om den går att fixa, eller om jag får en helt ny. Hoppas nästan på en ny. Och har jag riktigt, jäkla tur då så får jag en S4, men det är väl inte så troligt... Men man kan ju alltid hoppas.
 
Annars i skolan idag har vi bara lekt lekar. Tvåorna på Natur hade fixat lekar och så, och det var faktiskt riktigt kul. På förmiddagen skulle vi göra olika grejer som gav olika mycket poäng, t.ex. dansa vals i Hangaren (vilket är en stor hall för er som inte vet), ställa sig på scenen i aulan och sjunga ABBA, få en Natur treas telefonnummer, krama en mattant osv. På eftermiddagen körde vi lite olika lekar, också som tvåorna hade fixat. Och just det, därimellan tog vi kort också. Vi måste nämligen ha ett låne/ID - kort för att låna böcker i skolans biblotek till olika kurser osv.
 
 
Fin bild på mig jippofotot, hah!

» Första skoldagen avklarad

Hejsan, nu är jag hemma efter första skoldagen. Eller det har jag varit ett tag, men har inte orkat skriva, haha! Dagen började i alla fall med upprop i aulan, och eftersom det är två Naturklasser hade jag inte en aning om vilka som skulle hamna i min klass, så det var lite nervöst. Min klass heter i alla fall NA13b och våra mentorer heter Elin (fint namn!) och Magnus och båda verkar jättebra! Elin ska vi ha i Kemi och Magnus i svenska och engelska, men de andra lärarna har vi inte träffat ännu. När det kommer till klassen verkar alla jättetrevliga!! Vi är 8 tjejer och10 killar, alltså 18 sammanlagt och jag tror det kan bli riktigt bra. Vi gjorde inget speciellt idag, utan fick massa information och gick på rundvandring. Jag kommer aldrig lära mig att hitta på Holaveden, just sayin'.
Vi fick sluta tidigt idag, runt 1 redan. Så jag, Penny, Amanda, Martina och Ellen åkte fram på stan och fikade på Gotteriet som vanligt, hah! Sen jag kom hem därifrån har jag faktiskt gjort en läxa! Väligt kompicerad, svårlöst uppgift. Nämligen att skriva ett brev om sig själv till mentorerna. Haha, de börjar lätt... skönt det! ;)
 
Hur har ni andra som börjat gymnasiet idag haft det då?
 
Sån här fin Webcambild blir det idag
 
 

» Snart iväg...

God morgon!
Idag smäller det, today is the big day. Det är bara en kvart kvar tills Ellen och Amanda kommer förbi och vi ska cykla iväg.. Det är upprop i aulan först, klockan 8, och efter det vet jag inte vad som händer. Men jag skriver mer ikväll om hur det gick osv.
Kram och lycka till alla andra som också börjar idag ♥Vad hände på den andra bilden..?

» Day 4 - London Sightseeing

Åh, denna dag såg vi så otroligt mycket!
Det började med att vi åkte tåg från Hastings på morgonen till Victoria Station i London. Därfrån var det inte alla långt till alla de grejerna man mååååste se när man är i London - Westmister Abbey, Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Trafalgar Square (men där var det något jippo så vi såg inte så mycket).
 
 
Rebecka och Eva

 London Eye
 
 
 
Westmister Abbey
 
 
Big Ben
 
Jag, Ellen, Martina, Amanda och Penny framför Big Ben
 
Hela gruppen, med både svenskar och italienare (+ någon sovande gubbe framför, hah!)
 
Abby, Martina och jag
 
Vi åt lunch i en park
 
Martina och Penny
 
London Eye, igen
 
 
Buckingham Palace
 
 Statyn utanför Buckingham
 
Lyxiga grindar eller vad?
 
 Why so serious?
 
London Eye, IGEN
 
Jonna, Rebecka, Eva och Amelia
 
 Emelie, Clara, Penny, Martina och jag
 
Anita (italienarnas kursledare), Abby och Alex
 
 Ben igen
 

» Sista sommarlovsdagen

Hejsan!
Igår sov vi i stugan och åt kräftor och hade det mysigt. Det var sisat gången för detta sommarlov, för imorgon börjar skolan igen och jag börjar gymnasiet. Jag har lite blandade känslor inför det... På ett sätt ska det bli roligt att börja igen, men samtidigt är jag nervös. Men mest ska det bli skönt att börja om på nytt, i en ny klass, i en ny skola med nya lärare, där ingen vet hur jag har varit innan. Man får liksom en ny chans att visa vem man är. Innan har jag alltid varit den som är tyst i klassrummet och inte svarar på så mycket frågor, men nu har jag bestämt mig för att jag inte ska ha den rollen längre. Jag ska räcka upp handen och framföra min åsikt och säga vad jag tycker. Och jag ska börja redan imorgon.
 
Hur känner ni inför att börja skolan igen?
 
 

Det var det med skolan, nu tills hur sommaren har varit. 
Det har varit den bästa sommaren någonsin. Jag har upplevt så otroligt mycket under dessa 2 månaderna som kommer bli minnen för livet. Jag har fått massa nya vänner, rest utan föräldrar för första gången, blivit mer säker i mig själv, varit i London, varit på Mallorca, pratat spanska och så mycketmycket mer. Dessutom har det varit jättefint väder nästan hela tiden då jag har varit hemma här i Sverige.
 
Jag har fått så mycket oförglömliga minnen denna sommar att jag inte kan vara annat än ledsan över att den redan är över och jag har allt bakom mig.

» ~ You're only a fool if you give up ~

 

» •♥ Älskar detta citatet ♥

» Mallorca 2013 #1

 
 
 
 
 
 
 
 
Paella <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det där är en delfin.
 
 
 

En dag var vi ute med en katamaran på havet. Och som ni ser på bilderna över så var det ett nät längst fram i fören som man kunde ligga på och det gjorde ju jag såklart... skulle jag inte gjort, hah! Jag låg liksom i yttersta hörnet typ, och det var ganska mycket vågot så det guppade en hel del. Så helst plötsligt skvätte det massa vatten på mig. TVÅ GÅNGER! Första gången var det inte så farligt, men andra gången blev jag heltk, jävla dyngblöt!! Vi stannade för att bada ett par gånger, och så kastade dom i bröd så det kom massa fiskar. Ungefär mitt på dagen hände något vi inte hade räknat med.
Vi såg delfiner!
Det var så häftigt! Det började med att de sa att delfineran var 100 meter framför båten, så alla sprang ju såklart till fören, men jag och Viktor var redan på det där nätet. Sen kom de bara närmare, och tillslut var de alldeles nära, och nästan under oss på det där nätet. Jag tror det var ungefär 5 - 6 stycken. Det var så sjukt häftigt!
 

» Svar på frågestund

 

Vad vill du jobba med när du blir äldre?

Jag vet inte, det är det som är problemet, haha!


Tränar du något, vad isf?

Nupp, not at the moment. Kanske ska börja med Zumba igen.


Har du ngt husdjur, vad isf?

Tyvärr inte..


Vad går du i för klass?

Jag ska börja första året på gymnasiet!


Har du någon favorit artist/band?

Jaaaaaaaa, One Direction och Ed Sheeran!!


Vad är det bästa du vet?

Sommarkvällar med vänner.


Vad är det sämsta du vet?

Krig, mobbning, osv.


Om du har varit på konsert, vilken var din första?

One Direction 8/5 i Friends Arena (fattar fortfarande inte att jag var där)

 

 


Vilken artist vill du helst av allt träffa?

Michael Jackson skulle vara häftigt!


Är du allergisk mot något?

Bara mot en viss sorts pencelin.

 

Favoritblogg?

Jag har inte någon favoritblogg, utan många av de bloggar jag läser är bra!


Vad är det bästa med att blogga?

Att få kommentarer och respons på det jag skriver!


Favorit färg?

Vit, turkosblå och rosa.

 
Favorit serie?

Teen Wolf

 

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

Envis, ambitiös, random


Vad drömmer du om?

Att resa jorden runt!


Om du hade fått bestämma hur ditt liv skulle se ut, hur hade det sett ut då?

Oj, bra fråga! Jag tycker jag har ett rätt bra liv, men jag skulle inte tacka nej till att äga en lyxyacht eller en strandvilla i LA! ;)

 

Favorit stad i sverige?

Stockholm är jättefint, särskilt om somrarna!

 

Hur ofta äter du soppa?

Nästan aldrig, för det är äckligt!


Äter du kött?

Såklart!


Leker du med Barbie?

Så ofta jag hinner!


Klipper du håret ofta?

När det behövs..


Spelar du Xbox?

Nupp, bara när kompisarna är här så kör vi ibland för att det är kul.

 

Favoritmat?

Grillat!!!


Vilka bloggar läser du?

De jag följer på Bloglovin’ + några till.

 

Vad var det bästa med språkresan?

Åh, alla frågar det där! Allt var bäst, haha. Att träffa alla underbara människor, uppleva kulturen, växa som person, bli mer självsäker, se saker, ställen och städer jag antagligen inte hade sett annars. Allt.


Var språkresan som du förväntade dig? bättre/sämre?

Jag hade väl inte riktigt förväntat mig så mycket. Jag vågade inte det, så att jag inte skulle bli besviken, utan jag mer tog det som det kom. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så roligt som det blev!

 


Tack för frågorna! Är det något annat ni undrar så är det bara att slänga in en kommentar.


» Värdfamiljen

 
 
Utsikten från Ellens och mitt fönster.
 
Huset. Ellen och jag bodde i det rummet med fönstrena på andra våningen till vänster.
 
 
Stöööööökigt.
 
 
De typiska husen i Storbrittanien är ju höga, smala radhus och tro mig, sånna fanns det gott om i alla möjliga färger. Vi bodde som ni ser på bilderna, inte i ett sånt hus, utan i ett lite större trevåningshus. Men trotts att det var hyfsat stort var alla gångar och trappor otroligt smala. Dessutom har de heltäckningsmatta nästan överallt och sån där vit gardingrej för fönstrena hela dagarna sp fönstrena såg jättetråkiga ut. Så var det överallt, så det såg ganska öde och tråkigt ut när man åkte buss genom staden.
Jag och Ellen bodde tillsammans i det minsta rummet, Martina och Penny bodde i rummet där det fanns en TV och Amanda bodde i det största rummet en trappa upp.
En rolig grej var att Jonna och Rebecka bodde i grannhuset, så vi kunde vinka till varann genom fönstrena!
 
 

Och så en bild på Amanda, Martina, Lorraine (vår värdmamma), Penny och jag. Ellen tar kortet, så det är därför hon inte är med på bild.

» Stickat

 
Åh, älskar stickade tröjor på hösten!
De här fyra är från Gina Tricot allihopa.
Vilken gillar ni mest?
Mina favoriter är de två till höger.

» Oh. My. GodTycker man inte detta är attraktivt så är man antingen blind ellet dum. Så är det bara. Jag menar kolla på dom! Vem tycker ni är snyggast på denna photoshoot? Jag måste säga Harry. Han är sjukt snygg på den där motorcykeln!

(Förlåt, men jag var tvungen)

» New stuffDessa två köpte jag på Mallorca.

Älskar verkligen drömfångaren, har viljat ha en sån där länge nu. De hade massor av sånna i en sån där turistaffär ni vet, och de kostade bara runt €6, så de var inte dyra!

Flodhästen köpte jag vid ett sånt där stånd det finns lite överallt utomlands. Jag tyckte den var så söt att jag var tvungen att köpa den. Den är faktiskt handgjord från Senegal, hah!

» Mallis ♥

Hejhej!
Som ni kanske har märkt har bloggen denna vecka för det mesta bestått av tidsinställda inlägg. Jag har nämligen varit på Mallorca. Vi åkte förra onsdagen, tidigt på morgonen, så vi var tvungna att gå upp 2 på morgonen.. Gissa om jag var trött på dagen sen?! Men vi kom ner lagom till lunch, så vi hade hela eftermiddagen på oss att bada och sola. Veckan har varit super, och vi kom hem igårkväll. Har en hel del roliga grejer att berätta, men jag tar det i ett annat inlägg.
» One day I'll go back there
» Paris

 

» Mina appar

 
Jag har mer appar, men dessa är väl de jag använder mest.
 

- Blogg.se Ja, det är ju appen man bloggar ifrån. Smidigt och enkelt om man inte har tillgång till en dator. 
 
- Bloglovin' Jättebra om man hittar en bra blogg man vill fortsätta följa, då bara följer man dom på blogglovin så kommer inläggen upp där.
 
- Flow Free Jag är beroende. Det finns 900 olika banor, och jag har bara 5 kvar.. oups.
 
- gTunes Music.. En app jag använder för att lätt och smidigt ladda ner musik tilll mobilen. Dock använder jag den inte längre, eftersom jag i framtiden antagligen nästan bara kommer använda Spotify.
 
- Instagram Alla vet väl vad Instagram är? Man laddar upp bilder med olika filter osv.
 
- Kik Asabasabra! Jättebra om man vill hålla kontakten med folk från andra länder (som från språkresan), eftersom det är helt gratis och man har ett användarnamn och behöver alltså inte ge ut sitt nummer.
 
- Pixlr Express En jättebra redigeringsapp jag brukar använda! Ni har kanske märkt att jag har laddat upp lite kollage, och för att göra dom använder jag först en annan app för att göra dom till kollage, och sen denna appen för att lägga dit effekter och text, fixa skarphet, ramar osv.
 
- Snapchat Skitkul app där man skickar bilder till varandra, och eftersom bilden bara visas i högst 10 sek blir det oftast väldigt fula bilder, hah. 
 
- We Heart It En jättebra app/sida med massoooor med fina bilder!
 
- Vine Jag använder inte Vine så jättemycket, eller nästan inte alls.. Jag följer bara lite folk, och det är kul att kolla. Man laddar upp små videor med ljud och vissa är svinroliga.
 
- Facebook Alla vet väl vad Facebook är antar jag, hah, så det behövs ingen närmare förklaring. Dock brukar jag bara använda det till att kolla vad andra gör och det är också kul att hålla kontakt med dom från språkresan.
 
- Översätt Bästa appen någonsin. Nej. Men den är bra när man har spanska eller engelska läxa och inte vet vad ett ord betyder eller hur det stavas. Dessutom är det kul att låtsas att man pratar kinesiska och översätta till svenska (eftersom man kan prata in) och se vad det översätts till!
 

» Frågestund

Eftersom jag inte är hemma nu och jag vet inte om jag har möjlighet att uppdatera, så kör vi på en frågestund. Så ställ frågor nu när jag är borta, så svarar jag när jag kommer hem!

» Take Me Home

 
Det är helt sjukt att det idag, redan är hela 3 (!?) månader sen vi var och såg One Direction. Jag kommer fortfarande ihåg det som om det vore igår. Åh, det var typ den bästa kvällen någonsin! De ska ut på en ny turnering nästa år också, men än så läng har bara datum för sydamerika, Storbrittanien och Irland avslöjats. Men förhoppningsvis kommer de till Sverige också, och då måste jag gå! Och då ska jag fasen satsa på att få stå på planen, ganska långt fram! ;)

» What If?
» What?
» Sleepover in tha stuga

Hejsan! Igår var vi ju ute i stugan som jag nämnde, och det var jättekul! Vi gick och badade, spelade lite volleyboll, fixade taco, åt efterrätterna Penny hade fixat (svingoda!), pratade i en evighet och chillade. Runt 12 kom Amandas pappa och hämtade henne så vi tänkte att vi skulle gå och slänga sopporna, som man gör en liten bit bort. Det var kolsvart ute och det är ju typ mitt i skogen, och där stod vi med bara ljuset från Pennys mobilskärm att lysa med och försökte ladda ner en lampapp. Dock funkade det inte, så vi fick gå och hämta min. Men det gick inte så bra denna gången heller, för halvvägs sa Ellen att det prasslade i skogen och att hon såg något, så vi fick panik och sprang tillbaka, hah. När vi insåg att vi bara skrämde upp varandra så försökte vi igen, och tredje gången gilt klarade vi det. Resten av natten satt vi och kollade på massa program på 1:an om mord i Alaska typ och Beyonces dokumentär, den var faktiskt asbra! Vi gick och la oss vid 4 och vaknade vid halv 11 av att det spöregnade! Vi åkte hem därifrån runt 1, och nu i eftermiddag har jag bara tagit det lugnt.


Mums ♥


Reeeeeeegn

» femte augusti

Hejsan!Igår kväll var jag, Ellen, Martina och Penny hos Bella. Vi badade i deras pool, beställde pizza och kollade på gamla videor. Gud vad roligt det var! Idag ska jag, Amanda, Ellen, Penny och Martina ut till våran sommarstuga och sova där inatt och det blir nog jättemysigt.Förresten, som ni ser har jag ändrat lite i designen med mina bilder från England i headern och så. Vad tycker ni? :)

» En gång var vår sommar en evighet lång
Har ni läst dom böckerna eller sett filmerna förresten? Torka Aldrig Tårar Utan Handskar. Om inte, läääääs eller seeee!! Dom är så bra, och så hemska..

» Lovely Day

Idag skjutsade pappa in mig till stan vid 10, så kom Ellen och dom och hämtade mig och vi åkte ut på sjön med deras båt. Vädret har varit underbart! Klarblå himmel, strålande sol och nästan ingen vind. Bella och hennes familj var också där, och efter lunch kom Martina också. Vi badade, solade, åkte ring och hade det jättekul! Solen har verkligen tagit idag känner jag, särskilt i ansiktet, haha! Jag kom hem alldeles nyss och nu ska vi snart åka ut till stugan igen.


» Time, please slow downHejsan!
Igår skaffade vi äntligen Spotify premium, så gött! Så nu sitter jag med musik i öronen i stugan och njuter av sommaren, även om den snart börjar gå mot sitt slut. Helt sjukt att det redan är 1:a Augusti.. Vart tog sommaren vägen?!
Idag var i alla fall Ellen med oss ut till stugan, så vi har chillat här ute. Vi gick en sväng, skjöt luftgevär, spelat kort och tog båten till Badviken, men vi skjutsade hem henne för någon timme sen. Imorgon ska jag hänga med dom ut med båten på Sommen och det ska bli jättekul!