» Frågor om resan

Åkte du med sts? och hur sker betalningen, kommer allt på en gång eller kommer de i summor typ halva en gång och resten sen?

Nej, jag åkte med EF och det är jag glad över. I alla fall i Hastings så verkade EF ledarna yngre och vi hade lektioner i klassrummen på Sussex Coast Collage Hastings medan, i alla fall vad jag hörde, STS inte hade något riktigt bra ställe att vara på.

Och betalningen sker lite i omgångar, har jag för mig. Man betalar lite småsummor först med jämna mellanrum. Sen, ett par månader innan man åker, kommer slutbetalningen och det är ju liksom den stora delen av summan.

 

Vad gjorde ni på lektionerna och hur mycket engelska lärde du dig?

På lektionerna var vår svenska grupp uppdelad i två, med 16 elever i varje. Innan man åkte fick man göra ett test, så att man hamnar i rätt grupp efter vilken nivå man ligger på. På lektionerna arbetade man med böcker som kallades Fast Track. Jag var i den gruppen som använde Fast Track 5, vilken var den högsta nivån. Den andra gruppen hade 4, och italienarna 3. Det var mycket prat-övningar och att samtala i grupp osv. Ibland hade vi några frågor som vi skulle gå ut och fråga folk på gatan och liknande. Vi arbetade också med ett videoprojekt som jag la upp innan.Vi arbetade också med Culture File ibland och i den var olika övningar som relaterade till England. Vi hade också en liten bok som hette Passport To Learn där man skulle skriva nya ord som man lärde sig bland annat. 

Jag lärde mig otroligt mycket engelska, eftersom man hör det runt om sig hela dagarna, varje dag. Ska man beställa mat – engelska, ska man fråga var toaletten är – engelska, ska man fråga vad vi ska göra för aktiviteter på eftermiddagen – engelska. Man blir ju framförallt mer säker på att använda språket och våga prata!

 

 

 

 


» New York

 

» Shopping - Primark

 
Randig tröja - £8
Linne - £4
Grå tröja - £8
 
£1 ~ 10:-
 

Vi var inne på Primark två gånger - en gång i Brighton och en gång i London. Tyvärr köpte vi bara saker i Brighton, för det var så inihelvetes mycket folk i affären i London, vilket var lite synd..

» Best Song Ever

 One Direction släppte en ny video/singel förra veckan och man måste ju bara älska den!!
 
 
 
Och så finns det en Behind the scenes som precis släpptes!
 
 

» Question

Kan du lägga ut en bättre bild på koftan?
 

Såklart jag kan!
 
 
Det är bara en vanlig, enkel svart kofta, men som jag viljat ha ett tag. Hade en förut, men nu är den spårlöst försvunnen? 

» Höstkläder



Jeans x2 - 199 kr/st från Cubus
Kofta - 199 kr från Cubus
BH - 169 kr från Cubus
T-shirt - 99 kr från Gina Tricot

» Smultronstället ♡

Hejsan!
Imorse gick jag upp vid 9 för vi åkte på en liten utflykt till Söderköping. Som de flesta vet så finns där en glassbar vid namn Smultronstället, så dit åkte vi. Så. Sjukt. God. Glass. Det fanns typ 50 glassar att välja mellan, så det var inte lätt..
På vägen hem stannade vi i Linköping och gick på Icano lite. Hittade en lite höstkläder och sådär, som dom börjar få hem nu. Jag visar det i nästa inlägg.




» Daisy

 

» Day 3 - Ghost Walk

Tredje dagen, på fredagen hade vi aktiviteter på förmiddagen och gick till EF Beach Club för första gången. Där fanns Wii, Xbox, olika spel, grejer att göra ute osv. Vi gick bland annat ut och spelade Baseball på stranden. Till lunch hade vi insett att de två små mackorna och den lilla chipspåsen inte räckte som mat, så vi gick och käkade på KFC, bästa stället ju, så sjukt gott!! På eftermiddagen hade vi första lektionerna med Johan och sen åkte vi hem för att äta hos familjen. Vid sju skulle vi mötas igen för en Ghost Walk i Old Town. Det var riktigt roligt för Shibby (eller ska jag säga Melwin?) levde sig verkligen in i det. Han berättade lite historier som sägs ha hänt där osv. Sen gick vi en sväng till stranden och lekte lite olika lekar. Den dagen var det ju även midsommarafton, så vi lärde britterna och italienarna lite svenska midsommardanser. De tyckte nog att vi var lite konstiga.. haha, men kul var det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» tjugosjätte juli

Hejsan!
Igår var jag med Emma, så hon kom till mig på eftermiddagen. Vi cyklade fram till stan en sväng och tog en glass och gick lite i affärer. Jag köpte faktiskt en vit, stickad tröja, Snygg och jätteskön! Det är ju alltid kul att ha lite nya kläder ny tills i höst när skolan börjar. Sen cyklade hem till mig och vi hann nästan precis innanför dörren då det började SPÖREGNA! Och åska dessutom.. Det är helt sjukt att skolan börjar om tre veckor på måndag.. Vart har sommaren tagit vägen?! Men man kan inte klaga - Vädret har varit fantastiskt nästan hela sommaren (förutom igår). Eller i alla fall de veckor jag har varit hemma, sen vet jag ju inte hur vädret var här hemma när jag var iväg.. Men det kändes inte som fyra veckor av sommarlovet redan hade gått när vi kom hem, utan det kändes som det precis hade börjat..






» Dagens Outfit 25/7

Nu kör vi på en Dagens Outfit för ovanlighetens skull.



Tshirt - GAP i Brighton
Shorts - Gina Tricot

» Gymnasiet

Jag har helt glömt att säga att jag kom in på mitt första val, Naturvetenskap, på Holaveden i höst! Inte för att det var någon större risk, eftersom det står "Alla antagna", men det är ändå skönt att veta. Hoppas att det gick bra för alla andra som också ska börja gymnasiet i höst!!




» • 3 years of 1D •




» The sun, the waves, the wind in my face




» Lokalkändis eller vad? ;)

Om ni kommer ihåg så var ju jag, Amanda, Penny och Ellen (Martina kunde inte) how tidningen och blev intervjuade om resan. Förra veckan var det med i tidningen, men jag har glömt att visa!

» Day 2 - Orientation Walk

Vi åkte taxi till skolan första dagen. Egentligen skulle värdfamiljen skjutsa oss, men eftersom vi var 5 stycken fick vi inte plats i bilen. Vi hade lektioner på förmiddagen, men det var mest introducerande lektioner, där man lärde känna varandra och gick igenom vad vi skulle göra osv. Vi hade Mike den första dagen, och han var ju från England och pratade alltså inte svenska. På eftermiddagen gick vi på en liten rundtur i Hastings och träffade även Abby för första gången. Det var väldigt dimmigt den dagen, och på eftermiddagen såg man knappt piren.
 
Colleget från sidan
 
 Colleget innuti, traaaaaaappoooor
 
 
Torget i centrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, det är piren
 
Piren brann ner för ett par år sen och de har inte byggt upp den än
 
 
Old Town
 
På kvällen var det välkomsdisco för oss svenskar och italienarna, rullskridsodisco! Det var askul, men svettigt, hah! Det var minst lika kul att kolla på de som inte kunde åka som att åka själv, haha!
 
 
 

» Shopping - Victoria's Secret

Victoria's Secret i London. Det ligger på New Bond St. om någon undrar.
 
 
 Body Splash (Vanilla Lace, Mango Temptation, Strawberries & Champagne) - 3 för £24 (?)
Trosor - 3 för £27
 
£1 ~ 10 :-

» Älskar't

Hejsan!
Just nu ligger jag på en handduk i stugan med Ed Sheeran i lurarna och njuter av vädret. Kan det bli bättre? Klarblå himmel och strålande sol på en ledig dag. Sen om ca 2 veckor flyger vi till Mallorca och där väntar ännu varmare väder. Det ska bli så härligt!



Bilder från igårkväll:








» Sooooool ibland...

Helloooo!
Idag är vi i stugan igen och det har för det mesta varit fint väder, så jag har legat i solen hela dagen. Finns inte så mycket mer att säga, så jag visar jippofotot dom har kommit. Man får också en katalog med de andra klasserna från stan.






» 18th of July

Hejsan!
Förlåt för dålig uppdatering, men jag har haft fullt upp.
Igår kom Martina, Amanda och Penny hit vid 3 och vi åkte fram på stan och åt glass. Jag köpte även nya solglasögon eftersom mina gick sönder i England. Sen gick vi tillbaka till mig och chillade lite. Vid 6 kom Philip och Algot hit och vi beställde pizza och kollade skräckfilm. Sinister blev det, och usch på den. Sen pratade vi lite och sådär och baara chillade. Killarna åkte hem vid halv 1 någon gång, och då bestämde vi oss för att baka chokladmuffins.Jag vet inte vad vi gjorde sen, men helt plötsligt blev klockan 4 och vi gick och la oss. Vi vaknade vid 10 - halv 11 idag och städade och åt frukost.
Farmor och farfar kom och hämtade mig vid 1 och vi åkte ut till stugan där resten av familjen var, så där har vi varit i eftermiddag.
 
 

» Resedagen 19/6-13

Den 19e juni startade vår resa.
Vi åkte hemifrån på förmiddagen runt 19.30 och vi möttes innan så vi skulle åka tillsammans ner. Vi stannade och åt på något ställe nära Borås och efter det var det inte länge tills vi var framme vid Landvetter. Väl inne på flygplatsen träffade vi EF ledaren Karl och alla andra som skulle flyga samma plan. Vissa skulle till Bornemouth, vissa skulle till Hastings, men de flesta skulle till Brighton. Vi checkade in väskorna och fick våra Boardingcards och allt sånt där, sen var det dags att säga hejdå till familjen och det var såklart jobbigt. Ja, och ni som har flygigt vet ju vad som händer sen - genom säkerhetskontrollen, kolla runt i taxfree och sen var det dags att gå in i gaten. Planet lyfte 16.35 svensk tid och jag satt mellan Ellen och Penny, medan Martina och Amanda satt ett par rader längre bak. Vi landade på Heathrow 17.40 Engelsk tid och där var det myyyycket gå. Det var så häftigt för Heathrow är ju en så sjukt stor flygplats och dit kommer det ju plan från överallt i världen! Vi fick i alla fall väskorna rätt snabbt och sa hejdå till Karl, eftersom han skulle till Brighton. Vi mötte i stället Sam som var en ledare från Hastings. Det var hans första gång på Heathrow så vi gick lite fel först, hah! Men tillslut kom vi fram till taxi-bussen som skulle ta oss till Hastings. Det var vi fem och tre tjejer till som skulle till Hastings, Amelia, My och Emma, och de släppte av oss först. Bussresan tog ungefär 2 timmar. Nervositeten hade släppt efter lite då, men när vi såg huset kom det tillbaka. Sam gick och klackade på först, medans vi fick våra väskor. Det var Lorraine som tog emot oss, och hon var supertrevlig. Vi fick lite saft och tid att packa upp, sen var det bara att gå och lägg sig och förbereda för första dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har så sjukt mycket bilder... herregud! Så det kommer bli många sådanna här inlägg.

» #RIPCory




» Sverige är rätt bra ibland

Hej!
Jag kan inte vara ensam om att älska vädret just nu? Klarblå himmel, strålande sol och varmt som satan, älskar sånna här dagar. Dessutom är vi i stugan nu, så det enda man gör om dagarna är att steka i solen och ta ett dopp då och då. Viktor och pappa är just nu ute och fiskar, hoppas på att de kommer hem med ett par aborrar som vi kan steka! Förut idag jobbade jag lite. Eller ja, jag klippte gräset hos grannarna i stugan, och tog emot hyresgästerna som kom. Jag ska förklara lite vad de får och inte får göra, förklara lite hur saker och ting fungerar och lämna över nyckeln. Den här gången var de danskar.. Förra året förstod jag i alla fall så det räkte när de var från Danmark, men nu.. Jag förstod typ ingenting av det de sa, de pratade så otroligt grötigt! Men, jag överlevde det också, och jag hoppas att de förstod mig mer än jag förstod dom.

Just nu ligger jag i hängmattan och läser lite. Det är så skönt att inte göra någonting efter 3 veckor med saker att göra från 8 på morgonen tills 11-halv 12 på kvällen!





» 11th of July

Hejsan!
Idag gick jag inte upp förrens runt halv 1, för jag var så otroligt trött! Hela eftermiddagen spenderade jag i soffan framför teven och kollade bl.a. på Top Gun.
 
Gissa vad jag ska göra imorgon?

Ellen, Martina (hon kunde kanske inte?), Penny, Amanda och jag ska bli intervjuvade av tidningen om vår resa. Dock är det bara Tranåsposten, men ändå liksom! Hur kul som helst!! Så vi skulle vara på stan vid 10.30 och ta med våra examenshattar och lite bilder och sådär, så får vi hålla utkik i tidningen om ett par dagar.
 
Bild från Brighton. Snacka om att jag kände mig kort när jag stod mellan Ellen och Emma.. haha!

» EF ACTION LEARNING PROJECT

Lite vid sidan om de vanliga lektionerna gjorde vi ett så kallat "EF action learning project". En kort video om vår resa som ligger uppe på YouTube.
 
Min, Martinas, Amandas och Pennys:
 
 
Ellens, Claras och Emelies:
 
Några andra:
 
 
 
 
 
 
 
 
 Flera videos finns på Youtube.
 

» Shoppiiiiing

Det blev ju såklart en hel del shopping när vi var iväg, både i Hastings, Brighton och London.
Det blå "Go Explore" tshirten fick man från EF och Hawaii halsbanden fick man på ett disco, så de har jag inte köpt.
 
 
Ja, ni ser ju på bilden. Är det något ni undrar över så är det bara att fråga!
 
 
 

» Bästa

Hejsan!
Jag vet inte var jag ska börja?
De här 3 veckorna har varit de bästa någonsin. Jag har haft så sjukt roligt, träffat massa nya, underbara människor som jag kommer sakna något enormt, sett nya platser och upplevt massor!
Jag färstår inte, såhär i efterhand, varför vi oroade oss innan vi åkte. Jag kommer ihåg att vi var jättenervösa allihopa, tänk om något går fel liksom? VI OROADE OSS HELT I ONÖDAN. Allt var så otroligt bra! Värdfamiljen var jättemysig, trots att v i inte pratade så mycket med dom. Vi pratade mest med Lorraine eftersom det var hon som var hemma. Hennes man Marc träffade vi inte så mycket eftersom han jobbade. Ibland sov det över söta barn där, Leanna och Joseph (?), båda runt 1 år tror jag. De hade också två hundar, Henry och Barney. Någon gång var det också en liten Golden Retriver valp där också. Marley hette han och var så sjukt söt!!
Våran grupp, den svenska gruppen, var nog den goaste gruppen jag hade kunnat tänka mig. Alla var jättesnälla och vi hade alltid roligt tillsammans.
Våran kursledare hette Johan och han var jättebra och snäll. Aktivitetsledaren hette Abby och hon var så sjukt snäll och rolig och allt! Det kändes som hon liksom var en av oss! Några av de andra ledarna var Kiera (hon var så gullig!), Shibby, Sam, Alex och Mike. Alla var britter förutom Johan och alla var så otroligt bra och jag kommer sakna dom jättemycket!!
Vi hade verkligen fullt upp med saker att göra hela dagen, varje dag.. Vi brukade gå upp vid 7 någon gång, äta frukost, göra oss iordning, ta bussen 20 i 8 tillsammans med grannarna Rebecka och Jonna, gå i skolan eller ha aktiviteter, lunch, ha aktiviteter eller gå i skolan, åka hem och äta, tillbaka för ytterligare aktiviteter på kvällen och sen inte komma hem förrens runt 11. Då skulle man ju duscha och allt, så kom inte i säng förrens 12 någongång. Man blir sjukt trött efter 3 veckor kan jag lova, men så sjukt värt det!
 
 
Om ni någonsin får möjlighet att åka på språkresa, ta chansen!! Ni kommer inte ångra er, så tveka inte!!
 
Har ni några frågor om vad som helst gällande resan så är det bara att slänga in en kommentar så svarar jag i ett inlägg!
 
 

» Hello Sweden

Och efter tre underbara veckor med fantastiskt folk är jag är jag nu hemma.




» London again ♥♥













Madam Tussauds



Victoria's Secret


Oxford Street

» Q/A

Kan du lägga upp bild på allt du har shoppat när du kommer hem?


Såklart jag kommer göra det! :)

» härskadetvaraenrubrik

Hej!
Igår var vi på Blue Reef Aquarium på förmiddagen och det var ju typ som Universeum fast mindre.
På eftermiddagen hade vi lektioner med Johan och på kvällen var det disco med Hawaii tema. Det förra discot var mycket roligare..



Idag ska vi ha lektioner på förmiddagen med Mike, och sen i eftermiddag ska vi gå till EF Beach Club. Vad vi ska göra i kväll vet jag inte riktigt, kommer inte ihåg..