» Halloween




» Cozy

 

» Thor 2: The Dark World

Jag kom hem från bion för typ en timme sen, och det ända jag kan säga är: holy shit. Så jäkla bra! Ettan är ju superbra, men den här slår allt. Typ bästa filmen någonsin. Den innehöll humor, sorgliga moments, action, kärlek och till och med en naken Stellan Skarsgård. Vad mer kan man önska sig?!
Hahah, nej, men Stellan spelar typ en lite galen forskare.. Roligt var det i alla fall!

Och utan att säga för mycket, så kan jag ju säga att slutet var INTE som förväntat.

Seeeeeeeee deeeeeeeeen, okeeej?!



» Trettionde oktober

God morgon!
jag vaknade ganska tidigt idag och har hunnit med att både käka frukost och duscha. Vid 12 kommer mamma och hämtar mig och Viktor så åker vi och äter på stan och sen i eftermiddag ska jag träffa Emma. Det ska bli roligt för det var ett tag sen nu! Sen i kväll har ju Thor 2: The Dark World premiär, och den måste man ju bara se han är ju så snyyyygg. Så jag tror att Martina, Amanda och jag skulle gå på den, åh den verkar så braaaa ju! 
 
Igår mötte jag upp Natha, Ebba och Sanna på stan och såklart gick vi till Gotteriet, haha! Sen gick vi runt och kollade lite i affärer, men runt 4 började det regna så vi begav oss mot Coop för att kolla om de hade några pumpor. Det hade dom inte, så vi köpte frukt och glass och gjorde fruksallad hemma hos Ebba i stället, mysig! Jag kom hem runt 10, så jag missade Montazamis Med Vänner, oh no! Haha, men dom spelade in det här hemma, så jag får ta och kolla på det sen.
 
 
 
 

» iPad + spegel

 
Hejhej!
Har precis kommit hem från mormor nu, vi var där och åt nämligen. Nu ska jag snart iväg och möta upp Sanna, Ebba och Natha på stan. 
Men hallå, var det någon annan än jag som vaknade inatt av att det blåste? Runt 12-1 vaknade jag i alla fall qv att det blåste så in i den.. Jag som sover precis vid skorstenen också hör det extra mycket. Aja, öronplopparna åkte fram och jag somnade om. 
 

» Hemma-själv dag

Hejsan!
Blev så att jag har varit hemma idag. Skulle ju egentligen träffa Ebba, Sanna och Natha, men vi ska ta det imorgon istället. Så, jag har tagit det lugnt idag. Jag gick een sväng förut, men annars har jag bara legat i soffan och kollat på film. Det är en av de bästa sakerna med att vara hemma själv - att man får bestämma vad man ska titta på på teven! Bakade chokladmuffins gjorde jag också, men det var mest för att smeten är så god, hah!
Det har börjat regna nu, så nu dröjer det väl inte länge tills det börjar blåsa också. Den där förbaskade stormen ska ju komma idag/inatt..
 
 

» Ny header och lite annat

Hejsan!
Igår var jag på stan med Penny, Martina och Amanda. Vi käkade på Gotteriet, som vanligt, men det är så gott ju! Sen gick vi och kollade runt i affärer också, men det var bara Amanda som hittade någonting. Idag har jag bara tagit det lugnt, förutom att vi (samma människor som igår, haha) var och kollade på en musikal i kyrkan som Pennys lillebror var med i. Nuhar jag precis fixat lite med designen som ni kanske ner? Och kollat på ett avsnitt av Glee. Jag är någonstans i mitten av säsong 3, och det är ju så braaaa ju!
 
Det ska bli så skönt att få sovmorgon hela denna veckan också, eftersom det är lov. Åh, jag bara älskar att jag kommer få sova länge imorgon. Men jag måste väl upp någon gång till lunch i alla fall, hah.. Ska nämligen träffa Natha, Ebba och Sanna imorgon eftermiddag, så vi får se vad vi hittar på!
 
 

» Thorpe Park



Som ni kanske kommer ihåg var vi på Thorpe Park under språkresan i somras. Det är i alla fall en stoooor nöjespark utanför London. Är ni i London och inte vill shoppa eller gå på museum någon dag, så kan jag verkligen rekommendera er att åka dit. Thorpe Park får både Gröna Lund och Liseberg att verka hur mesiga som helst. Jag hade sjukt kul den dagen, för vissa berg-och-dal banor var helt crazy!

Jag skriver mer om det när jag kommer till den dagen då vi åkte dit, så stay tuned!

» Story Of My Life

 Den här låten alltså, LYSSNA! Åh, efter att ha hört denna längtar jag ännu mer tills Midnight Memories kommer ut. Och det sjukaste är att tänka att jag kommer se dom sjunga den live.. Jag kan se det framför mig, hur alla lyser med sina mobiler och hela arenan är ett ända stort ljushav när denna låten spelar. 
 

» HÖSTLOV ♡

Äntligen är höstlovet här, vilket betyder en veckas ledighet, konpisar och en trip till Malmö. Tyvärr även en del plugg.. har varenda bok hemma. Men det är lite småsaker överallt, så det är mindre än vad det ser ut!
Snart kommer några vänner till familjen hit och vi ska äta Tacos och så. Ska bli mysigt!

Som ni kanske ser har jag en ny design, men jag är inte klar. Ska ändra bilder, header, färg, typsnitt osv för att den ska bli mer i min stil, har inte hunnit det än bara!




» ♡




» torsdag

Hejsan!
Idag började vi vid 8 med matte och sen biologi, där vi pratar om genetik som är ganska roligt. Efter det hade vi inställd samhällskunskap så vi gick och käkade då i stället för när vi egentligen har lunch. Sen hade vi engelska och efter det lunch, men eftersom vi redan hade ätit så satt vi och gjorde lite matte. Sist hade vi svenska då det var filmtime, skönt! Jag kom hem lite innan halv 3 då jag åt och satte igång med matten. Jag fick kämpa ett tag med den idag, för jag fattade inte riktigt.. Men jag tror jag fixade det sen. Nu ska jag antingen sätta på ett avsnitt av Glee eller fixa lite med en ny header?
 
Imorgon är det fredag igen, men inte vilken fredag som helst. Utan nämligen fredagen innan höstlovet, åh!
 
 
 

» Svar om gymnasiet

Kan du inte berätta om din linje? vet att du går natur men inte om det är naturbruk eller naturvetenskap.. :D Är väldigt inne på att gå naturbruk men jag vet inte..
 

Visst kan jag det! Det där med att välja linje till gymnasiet kan vara väldigt svårt om man inte vet exakt vad man vill bli eller så. Men jag går alltså naturvetenskap, som är en högskoleförberedande linje. När jag skulle välja valde jag först mellan Natur och Teknik, men efter jag var och kollade på linjerna valde jag bort Teknik direkt. Egentligen är de två linjerna väldigt lika, den ända skillnaden är i princip att Teknik läser teknik och Natur läser biologi, men annars är det typ samma kurser. Och jag tycker alltså att biologi är så mycket roligare, så då blev det alltså Natur och det har jag inte ångrat än sekund! Skolan är verkligen så mycket roligare på gymnasiet, alla lärare är superbra (det varierar väl såklart) och eftersom det är en "plugglinje" så finns inte de som sitter och inte bryr sig, vilket är väldigt skönt! Det här med att Natur är en plugglinje och att man inte får någon fritid det stämmer väl inte direkt.. I alla fall inte än så länge. Jag tycker inte det skiljer sig så mycket från högstadiet på läxfronten. Vissa veckor har man mer, andra nästan ingenting.
Hoppas du kommer på vad du ska välja. Välj det som känns bäst bara, så blir det säkert bra. Och skulle det inte bli det så kan man ju alltid byta! :)
 
 

» oil, dry shampoo, body butter

 
1. L'oereal Elvital (jag vet inte varför det står Elvive på bilden) Extraordinary Oil är en olja för håret som jag brukar använda efter varje gång jag duschar. Första gången jag använde den kände jag verkligen skillnaden direkt. Håret blir så mjuk och fint med den. Dessutom luktar den supergott också!
 
2. Batiste Dry Shampoo är verkligen det bästa torrshamoot. Det flötiga i håret försvinner och det håller hela dagen. Dessutom luktar den på bilden gudomligt gott. Jag köpte en sån här och hade med mig till England där den användes flitigt eftersom man var för trött för att duscha varje dag. Tyvärr lämnade jag kvar den där, och när jag skulle köpa en ny så fanns den inte just då, så det blev en annan. Och då märkte jag verkligen hur bra denna hade varit. Den jag har nu luktar tantigt och det fkötiga kommer tillbaka efter bara någon timme.
 
3. Ingen har väl missat Body Shop's Body Butter? De bästa Body Butterna i världen enligt mig. Huden blir så len och man luktar så gott. Jag har två stycken, Passionsfrukt (på bilden) och persika och båda luktar något så otroligt gott! Den med passionsfrukt köpte jag i Hastings för ca 50 kr, vilket är sjukt billigt om man jämför med Sverige. Jag vet inte om man kan köpa just den sorten i Sverige, för jag har aldrig sett den, och det var något specialerbjudande i England. Någon som vet?

» teenager post





» söndag

Hejsan!
Idag har jag gjort samma sak som igår, alltså ingenting. Jag vaknade gick upp runt 12 idag också, och åt frukost innan jag bänkade mig vid TV:n. Det har inte hänt något specielt idag utan jag har mestt slappat. Eller jo, något har jag ju gjort. Jag förbeställde nämligen Midnight Memories av One Direction som släpps 25, november, alltså om ungefär en månad. Någon mer som har beställt? Annars finns den att förbeställa på CDON.com för er som är intresserade.
Just nu sitter jag nyduschad, med nymålade naglar och laddar inför imorgon då det är måndag igen. Det är sista veckan nu innan höstlovet drar igång. Vi har inte så mycket läxor heller, så det är skönt.
Vad ska ni hitta på på lovet då?
 
 
 
 

» dream appartment

Min drömlägenhet är en stor, ljus lägenhet på Manhattan i The Big Apple. Tänk att ha utsikt över Empire State Building och hela NY. Wow, säger jag bara. Inte nog med att det vore sjukt häftigt på dagen, tänk bara på natten, med alla ljus från hela New York. Tänk att bara kunna ta hissen ner och kliva ut på gatorna mitt i storstan, med lyxiga butiker, människor och gula taxibilar över allt.
 
Tänk att bo såhär!
 

» American Eagle Outfitters




» zentangle owl

 
Hejsan! Idag vaknade jag vid halv 11, men gick inte upp förrens närmare halv 1. Eftersom jag inte har några läxor över helgen så har jag bara tagit det lugnt i dag. Jag har fixat lite med bilderna från England så vi kan beställa dom, så jag kan sätta igång med min scrapbook. Sen fick jag lust att måla lite också, så det blev en liten ugla. Jag håller på att uppdatera sims 3 också, så får vi se om det funkar att spela sen. Det var sjukt längesen jag spelade, och det är så kul ju, hah!
 
 

» fridaaaay

Äntligen fredag säger jag bara! Och det är bara en vecka kvar i skolan tills höstlovet, hur awesome är inte det?
Dagen idag har gått väldigt snabbt, vilket var skönt. Vi hade idrott först, sen matte, sist kemi och sen slutade vi vid halv 12, vilket var välbehövligt. När jag kom hem gjorde jag matteläxan lite snabbt, och sen dess har jag inte gjort någonting och det har varit så skönt!
 
Canon EOS 600D

» Dayh 12 - EF Arena

Detta var söndagen den 30 juni, och den här dagen var rätt så tråkig.. Martina var hemma och var sjuk, och Penny var hemma med henne, så det var bara jag, Amanda och Ellen som åkte iväg med bussen. Hela gruppen gick sedan upp till sportarenan vi var på söndagen innan. Jag kommer ihåg att jag hade bara shorts och linne, för att det var superfint väder på morgonen.. Men efter några timmar kom dimman och det blev svinkallt. Och jag hade ingen jacka.. Men jag fick låna Abbys! Innan dess hann vi i alla fall bl.a. att lära Shibby att spela brännboll vilket var superkul. Han körde verkligen all in, eftersom han egentligen spelade Rugby. Vi slutade ganska tidigt den dagen så vi fick komma hem och vila. Det var sjukt skönt att gå och lägga sig tidigt verkligen!
 
Och jag glömde skriva att den förra söndagen var vi tvugna att GÅ hela vägen ner till skolan, vilket tog ca 1 timme.. Och vi hade bara varit där i ett par dagar, meeeeen mot alla odds kom vi fram, i tid dessutom. Det var inte så svårt att hitta eftersom det var nerför hela vägen så man såg havet ganska mycket, så det var liksom bara att följa skyltar och gå nedåt, typ. Men den här söndagen flyttade de fram mötestiden en timme så vi kunde
 
 
Jag har inga bilder från denna dag, så här är en annan bild.
Ser ni hur långt ut vattnet är!? När det var som högst var vattnet nästan uppe där jag står och tar kortet!
 

» i want snow

Tjenare! Som jag nämnde igår var det "årskurs 9 - dag" på skolan idag, så det var massa nior överallt, hah. Så ja, vi var indelade i grupper och hade olika tider vi skulle labborera lite och sådär, så kom niorna och kollade runt lite. De frågade inte så mycket, vilket i och för sig var ganska skönt.. heh! Så dagen idag var ganska lugn eftersom vi hade inställt både mentorstiden och kemin. Nu i eftermiddag har jag inte gjort något specielt direkt, pluggat lite och tagit det lugnt. Hörni, jag har börjat längta tills den första snön.. Det är så mysigt och fint ju! Någon mer?

» tandläkaren

Hejsan!
Nu var även denna måndag avklarad, och vi är endag närmare höstlovet. Dagen gick hyfsat snabbt, och på håltimman drog jag och Nathalie oss mot stan, och jag fick med mig en ny hårolja eftersom min är slut. I eftermiddags var jag även hos tandläkaren på en sån där vanlig undersökning. De sa att jag skulle få en ny tid om någon månad för att kolla om jag ska ha tandställning eller inte. I så fall blir det troligen räls, men vi får se hur det blir.
Imorgon är det 'årskurs 9 - dag' på Holaveden, så det kommer massa nior som ska kolla på linjerna osv, inför nästa år. Så imorgon ska vi på Natur labborera lite, för att visa vad vi håller på med. Sen på onsdag ska jag och några till från klassen guida niorna som kommer från andra ställen än Tranås runt skolan. Så det blir roligt!
 
 

» klädkollage

Önskeinlägg nr. 3
 
 

» graffiti

 

» En höstdag

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 600D
 

Ellen och jag var ute och fotade lite i eftermiddag, och vi tog en hel del fina bilder.
Imorgon är det måndag igen.. Hur känner ni inför det? Vi har nästan inga läxor till denna veckan, så det är lugnt på den fronten. Annars ska jag till tandläkaren imorgon, så vi får se vad dom säger.
Ha det bra!

» even heroes have the right to bleed

 

» What if I looked like this?

 
Eller såhär:
 
Eller SÅHÄR:
 

» ny jacka

 
Som jag nämnde en annan dag åkte mamma och jag fram på stan för att kolla efter en ny jacka till mig, and here it is. Den är köpt på Åhlens, och var den sista de hade i rätt storlek, så vi hade tur!
 
 

» t.g.i.f

Tjenare!
Imorse hade vi idrott inne, skönt det. Dock var det fysträning som stod på schemat, så jag lär vakna upp med träningsverk imorgon.. Sen hade vi den andra delen på matteprovet idag, och det gick väl helt okej, hoppas jag. På kemin fick vi våra alldeles egna labbrockar som hade kommit. Hah, så nu ser vi proffsiga ut i alla fall! Vi fick också tillbaka kemiprovet som gick riktigt bra. Jag kom hem runt halv 1, trots att jag slutade 12.35 men det var ju spagetti och köttfärssås idag! Sen dess har jag gått en sväng ute med kameran. Solen skiner och alla träd är så fina, så det gäller att passa på.
Men nu ska jag börja dra mig. Kommer antagligen inte hem förrens sent ikväll, så vi hörs imorgon!
 
 
 

» Torsdag

 
Hello guyyys!
Idag hade vi den första delen på matteprovet, och det har faktiskt mycket lättare än förväntat. Då var det ju förstås den lätta delen idag då, så vi får se hur det går imorgon. Sen hade vi biologi då vi skulle ta ut DNA ur fiskmjölke (fisksperma) och jag trodde jag skulle spy för det luktade fisk x1000. Men ganska coolt ändå hur man kan göra det med saker man oftast har hemma. Vi slutade kvart i 2 och jag har mest tagit det lugnt sen dess, och läst lite kemi tills imorgon. 
 
Imorgon är det fredag igen och jag tror att Ellen, Martina, Penny, Amanda och jag skulle hitta på något, men jag vet inte vad än. Vi får se! 
 

» photoshop

Hejhej! 
Då var denna tisdagavklarad också, skönt det! Sen jag om hem har jag hunnit plugga en del matte eftersom vi har prov i slutet av veckan. Nu sitter jag och försöker förstå mig på photoshop.. Upptäckte nämligen att jag fick med det när jag köpte datorn. Har alltid trott att man behövde registrera sig eller något, för att det skulle funka. Men nepp, det funkar! Det är svårt dock.
På tal om något helt annat, igår eftermiddag åkte mamma och jag fram till stan för att kolla på en ny jacka åt mig. Det börjar bli sjukt kallt vissa morgonar nu, så jag behövde en tjockare, men ändå inte vinterjack-tjock, hah. Hittade en på Åhlens faktiskt! Vi hade sån tur för det var den sista som fanns kvar. Jag visar bilder på den någon annan dag. 
 
Redigerad bild

» söndaaaag

Tjena!
Idag har jag för det mesta haft en slappdag med lite matteplugg. Har gått omkring i myskläder nästan hela dagen, tills jag skulle iväg till Ebba. Jag och några i klassen skulle ha en liten mattekväll. Eller ja, vi har matteprov i veckan så vi pluggade till det. Det var faktiskt riktigt kul och borde göras om! När jag kom hem åt vi taco och nu har jag precis duschat. Imorgon är det måndag igen.. Vad snabbt det går. Inte långt till jul! ;)




» Gina Tricot




» JT

Vart jag än kollar så ser jag reklam om Justin Timberlakes konsert nästa år. Överallt och jag överdriver inte.

Vill jag gå?
JA!
Men nu ska vi ju på 1D så det är väl knappast troligt, men det skulle vara så sjukt häftigt! Han är så läskigt grym ju!!

Någon som planerar att gå?




» Gyllene Uttern

Hejsan! Idag for vi en sväng till Gränna för att käka på Gyllene Uttern. Så god mat att jag dör lite inombords! Det var ganska ruggigt väder idag, vilket var lite synd eftersom utsikten över Vättern är riktigt fin där uppifrån annars. 
 
 
 
 
Huvudrätt. Hjortfilé och någonting jag inte vet namnet på, hah!
Efterrätt. Någon chokladgrej med körsbär-någonting och pistageglass.
 
 

» watches




» Äntligen helg igen

Hejhej!
Vi slutade vid 11.35 idag, som jag kanske nämnde förut. På morgonen idag hade vi orientering i minusgrader och jag frös ihjäl tror jag. Men det var sista orienteringsgången, och förhoppningsvis sista gången ute? Efter idrotten hade vi matte och sen kemi. Idag på kemin var det dags för prov, och det gick faktiskt bättre än förväntat, eftersom jag inte fattade någonting igår.. Efter provet slutade vi, men eftersom det är kanelbullens dag idag jag jag och några i klassen och köpte fikade på cafeet i skolan. Jag kom hem halv 2 och då var det snart dags att cykla tillbaka för att möta upp mis amigas för att käka på stan. Blev Gotteriet som vanligt, hah! Jag köpte även en mössa som ni ser ett par inlägg ner. 
 
 

» Day 11 - Brighton

Åh, äntligen händer har vi kommit till dagen då vi åkte till Brighton. Vi tog tåget mot Brighton på morgonen någon gång, och var framme på förmiddagen. Först fick vi lite tid att gå och kolla i "lanes". Vet inte riktigt hur jag ska förklara det.. Men det var typ små gator med massor av affärer och cafeer. Vid lunchtid fortsatte vi vår rundtur och begav oss mot stranden. Vädret var verkligen superfint den dagen, och Brighton är så mysigt!! Vi köpte i alla fall Fish and Chips och satte oss på stranden och åt, med utsikt över Brighton Pier. Det var verkligen sjukt mycket fiskmåsar där, vilket inte var så mysigt.. När vi hade ätit klart fick vi ett par timmar till att gå på pieren, och det var ju jättekul, för den är ju så känd! Det var i alla fall jättehäftigt, men man fick ju vara försiktig så man inte tappade pengar eller mobilen, eftersom det var springor mellan bräderna.. haha! Vi gick i alla fall och kollade lite, och åkte ett spöktåg.. Inte alls läskigt, hah! Efter besöket på pieren fick vi lite tid att gå själva och shoppa. Älskar att de hade världens sommarrea just de veckorna vi var där! Vi lyckades i alla fall hitta en hel del, bl a Hollister, GAP och Primark. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spöktåget, hah
 
 
Jonna, Amanda, Martina, Penny, Ellen och Emma
 
 
 
Alla påsar är inte mina, tyvärr!

» Ny mössa



Intersport, 99:-

» freeeeedag ♡

Tja!
Vi slutade föe 2,5 timmar sen, men jag och några till satt kvar och pratade ett vra tag, så jag har inte varit hemma så länge. Nu ska jag snart tillbaka till skolan igen för att möta Penny, Martina och Ellen som slutar snart. Vi ska gå till Gotteriet och käka, åh deras Ceasarsallad alltså! ♥
Men nu ska jag sticka, vi ses sen!



Bara för denna är så sann!! ;)

» Drömresa

Önskeinlägg nummer 2.
 
Åh, denna var så svår. Jag har väl 3 drömresor - Australien, roadtrip i Usa och Safari i Afrika. Jag vill göra alla de här tre resorna, men jag väljer en nu.
 
Roadtrip i Usa
 
Usa är ett sånt stort land och det finns så mycket att se, tänk bara alla stora städer och kända ställen som man kan besöka. Det skulle vara så häftigt att sätta sig på ett flyglan till San Francisco med en nästan tom resväska och hyra en bil, och sen bara köra. Liksom åk dit du har lust för att åka. Sen kanske man tar en sväng ut till Hawaii när man ändå är där liksom! San Francisco och Los Angeles är två måsten i Kalifornien. Golden Gate bron i San Francisco och Hollywood, Walk of Fame och alla andra kända ställen i LA.  Andra städer och platser jag vill besöka är Las Vegas, Grand Canyon, Phoenix, Chicago, Miami, Washington och New York. Det är väl de måsten jag kan komma på just nu. Sen när man är där ute på Hawaii så måste man bara ta surflektioner ju, hur häftigt hade inte det varit!?
 
Golden Gate bron i San Francisco
Los Angeles
 
 Hawaii
Grand Canyon
Las Vegas
Chicago
Miami
 
Washington D.C
View över NY, Empire State Building
Times Square, NY
 
 
Tänk den dagen då jag laddar upp mina egentagna bilder från min USA resa.. Det vill ni väl inte missa? ;)
 
  
v
 
 
 
 

» kemiplugg

Hejsan!
Sitter just nu vid skrivbordet med kemiböckerna utspridda framför mig. Vi har nämligen prov imorgon, och jag tror jag har fattat allt, förutom en grej. Att räkna med molmassa osv. Jag får damp! Någon som vet?
Annars idag rullade skoldagen på bra. Vi hade biologiprov andra lektionen, och jag tyckte det gick ganska bra. Det bekräftades när jag 1,5 timmar senare fick resultatet på mail! Hur bra är inte det?




» autumn is a second spring when every leaf is a flower

 

» så typsikt

 
Jag gick ju en sväng med min kamera innan, och hoppades på att det skulle vara ett sånt där fint kvällsljus ute, ni vet. Jag gick kanske en halvtimme för sent, för solen var påväg ner.. Typiskt! Men jag har i alla fall lite nya, fina bilder som kan pryda inläggen.

» en vanlig onsdag

Hejsan världen!
Idag hade vi spanska redovisning om Enrique Iglesias, och det gick väl helt okej. Sen håltimma, lunch, matte, svenska, håltimme och sist biologi då vi mest pratade om det kommande provet. Sen jag kom hem har jag suttit med biologin, så nu känner jag mig klar med den, så det får gå som det går imorgon på provet. Jag har hunnit gå en kort sväng med kameran ute också, så bilder kommer!
Hur har eran dag varit? :)



» October