» Brighton

Hejsan!
Igår var vi i Brighton och det var verkligen hur fint som helst. Dessutom var vädret kanon! Vi började med att gå och shoppa lite på the lanes (vet inte vad det kallas på svenska?) och sen gick vi till stranden och åt Fish and Chips. Efter det fick vi shoppa på riktigt, och det är ju världens rea överallt!! Köpte en t-shirt på Hollister, 2 t-shirts på GAP och en hel del grejer på Prinark.









Abby och Kiera


» 28th of June

Hejsan!
Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag, men familjen har inte WiFi och på de ställena där det finns är det ofta fullt upp med andra saker att göra! Nu har vi i alla fall lunch och sitter på Subway, och dit når skolans WiFi så det är ju bra! I förmiddags hade vi lektioner med iPad (wiih) och vi pratade om hur man gör när man studerar och liknande. I eftermiddag ska vi på något nuseun och ikväll ska vi på disco tillsammans med alla andra 200 studenter från överallt som är här just nu. Lektionerna här är så roliga, inte alls som hemma. Man får prata massor och arbeta i grupp. Varannan dag har man lektioner med en native-speaker (Mike) och varannan dag med en svensk (Johan), varannan dag har man lektioner på fötmiddagen och varannan på eftermiddagen. Jag älskar ledarna här också, de är så sjukt bra och snälla och roliga! De kommer jag nog sakna mest...
Men nu ska vi gå, byeeeee ♥

» Hela gruppen




» Sundayyyyy

Just nu är vi i någon sporthall, men eftersom de gav oss WiFi lösenordet blir det inte så mycket sport, haha! ;) Vi har precis ätit lunch som är samma varje dag: Två frallor med vad vi tror är ost, en liten chipspåse, en liten chokladbit och vatten. Till frukost får vi toast med jordgubbssylt och apelsinjuice, alltså rostade mackor. Så det är inte så mycket mat under dagen, men desto mer på kvällen, då det alltid är efterrätt efter, älskar't! ;)
Ikväll skulle vi tydligen leka någon lek där ledarna ska gömma sig inne i Old Town och vi ska leta. Verkar ganska roligt! ;)








» LOONDOOOOON BABYYY ♥♥

Hejsaaan! Som sagt var vi inne i London på sightseeing igår och vi det var så roligt! Tåget gick från Hastings klockan 9 och vi var framme på Victoria Station i London runt 11. Det var mycket att gå eftersom vi ville ha möjlighet att ta massa bilder, men det var såååå värt det!! Vi såg så mycket; Westmister Abbey, Big Ben, London Eye, Trafalgar Squere, Buckingham Palace och annat. Big Ben var riktigt mäktigt att se eftersom vi var så nära och den är ju så stor!! Vi fick lite fritid för att gå och äta något, så vi gick till Starbucks och det var jättegott, dock gillar jag inte kaffe, men det finns ju annat haha! När vi kom hem vid 11 var jag helt slut i benen, men det var nog den bästa dagen på länge.

























Bilderna är tagna med mobilen, men det kommer kamerabilder när kag kommer hem!

» Ösregn

God morgon!
Idag när vi vaknade öste regnet ner.. Passar perfekt när vi ska in till London och gå massa. Inte! Ugh, varför? Vi ska tydligen ta tåget in till London vid 9 och så tar det väl ca 1,5 timmar in. Ska bli riktigt roligt trots vädret!

Igår var vi ju som jag skrev på EF Lounge Beach Club saken och vi gick ut och spelade Baseball på stranden. På eftrrmiddagen hade vi lektioner och på kvällen var vi på Ghost Walk i Old Town. Efter det dansade vi svenska midsommardanser på stranden med italienarna och ledarna, och de fattar ju ingenting av vad vi sjunger och tyckte säkert att vi var jättekonstiga, haha!










» summerisch


» EF Beach Club

Hejsan!
Nu har vi WiFi igen, whhii! Vi är just nu på EF Beach Club elle vad det heter. Det ligger precis vid havet, men det är väldigt dimmigt, molnigt och inte direkt varmt ute, men det är okej ändå, vi är ju i England!! Igår hade vi lektioner på förmiddagen, rundtur i stan på eftermiddagen och rullskridskodisco på kvällen. Vi kom hem runt 11 igår då vi somnade nästan direkt. Vaknade vid 6 idag eftersom frukosten serveras innan 7 så då är det bara att gå upp. Det är lite förvirrande med bussarna, men vi lär väl oss. Och nu som sagt är vi i alla fall på Beach Club. I eftermiddag är det lektioner och ikväll vet jag inte riktigt.
Imorgon ska vi till London och vi åket direkt på morgonen, whhii! Jag ska ta massaaa bilder så ni får se någon gång, haha!


Skolan innifrån


Från discot igår.


» Första dagen



Utsikten från Ellens och mitt sovrumsfönster. Penny och Martina sover tillsammans och Amanda sover själv.





Bilder från idag.

Skriver mer sen, bussen går snart och då har jag inget WiFi längre.



» Let's get wild

 
Måste in på Victoria's Secret när vi är i London, hoppas vi får möjlighet till det bara!
Den affären i London ska tydligen vara typ 3 - 4 våningar stor och vad jag har hört så är det den butiken Änglarna kommer till ibland. Hur coolt är inte det? :D
 

» Påväg

God morgon! Jag har varit vaken i några timmar nu eftersom idag är den stora dagen. Sitter just nu i bilen påväg mot Göteborg. De andra sitter i bilarna framför så vi åker liksom alla tillsammans. Vi ska stanna och äta någonstans precis innan Landvetter och när klockan blir halv två ska vi möta ledaren och de andra som ska åka samma plan som oss. Själva flyget går inte förens 16:35 så vi ska mötas 3 timmar innan avresa.
Har dock inte riktigt fattat att vi ska åka än....
Önska oss lycka till! ♥♥

» Svar på kommentar

Jag ska på samma resa som dig, vad kul det ska bli! Det är ju inte alls långt kvar!!!
 
åh, vad roligt!! Åker du också till Hastings imorgon då?? :) Gud vad roligt, då ses vi imorgon isf! Åker du från Arlanda eller Landvetter?

» Mrs. Bienvenu's house

Jag måste bara berätta om hur modig Amanda var häromdagen!!
Hon ringde till värdfamiljen!
Tyvärr var inte Mrs. Bienvenu inne just nu, och hon som svarade tillhörde inte familjen. Hon hade nämligen inte samma efternamn och svarade "Mrs. Bienvenu's house". Vi vet inte riktigt vem hon var.. Antingen så var hon kanske en "Maid", eller typ inneboende? Vi får se imorgon... ;) I vilket fall som helst så var hon tydligen hur trevlig som helst!!
 
 
God morgon! Idag vaknade jag runt 9 och var så sjukt nervös inför imorgon. Det är ju sista dagen hemma idag ju... Har för mig att vi skulle åka vid halv 11 imorgon, men är inte säker. Aja, de andra vet! ;) Men usch, det är så inihelvetes verkligt nu.
Om ni vill följa resan vill följa resan kan ni följa mig på Instagram (@elinwieslander) eftersom jag inte vet om jag kommer få tillgång till Wi-Fi och internet, eftersom det är lättare att instagrama än att blogga om jag får internet lite snabbt.
 

» Packlista till England

  • Kläder (Linnen, t-shirts, tröjor, jeans, shorts, klänningar, lite finare kläder)
  • Skor (Converse, jympaskor, ballerina) 
  • Bikini, solkräm, badhandduk, solglasögon
  • Plåster, Compeed, Alvedon, tabletter som skjuter upp mensen (kommer inte ihåg namnet..)
  • Smink, sminkborttagningsgrejer
  • Neccecär (tandborste, tandkräm, lotion, borste m.m.) 
  • Shampoo, balsam, tvål
  • Deo, parfym
  • Jeansjacka, regnjacka
  • Engelsk ordbok
  • Pass, andra viktiga papper
  • Pengar
  • Bok
  • Adresser till vykort
  • Kort hemifrån att visa familjen
  • Paraply
  • Handväska, badväska
  • Mobil x2, laddare
  • Kamera, laddare
  • Underkläder
  • Nagellack, nagellacksborttagning
  • Present till värdfamilj (jag tar med polkagrisar och de andra lite annat)
  • Skrivblock, pennor, sudd
  • Torrshampo, hårolja
  • Adapter, grenkontakt
  • Y3 (tvättmedel), sköljmedel
  • Pyjamas
  • Träningskläder
  • Marzanpulver (tänkte bjuda på jordgubbstårta eftersom vi är där över midsommar!) 
  • Hörlurar
  • Locktång
  • Bagagevåg
  • ID-kort
  • EF studenthandboken
  • Kortlek

Jag tror det var allting! Jag tänkte att det kunde vara till hjälp för er som ska åka lite senare i sommar, och få lite inspiration till vad ni ska packa!

» Nervositeten kommer

Förlåt så mycket för att jag inte har hållit er uppdaterade av vad som har hänt de senaste dagarna, mest angående språkresan. Det börjar ju närma sig på riktigt nu. Vi åker ju på onsdag, så imorgon är sista dagen hemma.. Jag har spenderat de senaste dagarna med att plocka fram och kolla över vad jag ska ha med mig och idag packade jag på riktigt. När vi vägde väskan första gången vägde den 20,3.. ouch. Men mamma ringde SAS och kollade och tydligen får man ha med 23 kg bagage och 8 kg handbagage.. Men det var ju fortfarande för mycket eftersom jag vill köpa grejer där också, så jag fick plocka bort lite grejer. Men det ska nog gå bra! Idag var vi även en sväng hos Penny och vi gick igenom hennes medicner inför resan, eftersom hon har Diabetes, så nu ska det gå bra det med förhoppningsvis! :) Det kändes lite läskigt att säga "Hejdå, vi ses på onsdag när vi åker" när jag skulle hem. Nästa gång vi ses är vi på väg mot Landvetter och England. Usch, vad nervös jag börjar bli!!

» Bilder från avslutningen



Tyvärr hann några åka iväg innan vi tog bilderna..




» Jagkommerintepånågonrubrik

Hej!
Förlåt för att uppdateringen har varit dålig, men jag har helt enkelt inte orkat. Igår vaknade jag runt 11 och efter maten åkte vi ut till stugan och jag klippte gräset. Vid 5 skulle jag till Emmie med Ellen, Penny, Amanda, Martina och Bella och vi grillade och åt massa efterätt (haha) innan resten av klassen kom vid 8. Vi satt ute och pratade, lyssnade på musik och doppade jordgubbar i deras chokladfontän, riktigt mysigt var det. Lite senare bestämde vi oss för att bada i deras pool, även trots att några fegade. Det var i alla fall en jätterolig kväll!








Och idag kom farmor, farfar och mormor hit och åt mat. Vi firade att jag slutat nian och det var också en avskedsmiddag inför england typ.. Vi åt i alla fall jordgubbstårta, eftersom jag inte är hemma på midsommar, och det är ju såååå gott!




» Hemma från Statt

Tja!
Nu har jag precis kommit hem från Statt. Det var sjukt roligt, mycket roligare än förväntat!! Det började med att vi åt Tacobuffé och sjöng allsång typ. Sen var det bara att röja undan stolarna och borden och bereda platd för dansgolvet. Så jävla kul var det, men shit vad varmt det blev!




» Skolavslutning ♥

Nu är det äntligen SOMMARLOV!! Kännd lite overkligt faktsikt.. Att nu har man gått ut grundskolan och så måste man ju lämna klassen. Lite sorgligt trots att vi har haft våra tråkiga och jobbiga stunder.
I alla fall, avslutningen var i Säby Kyrka och vi samlades vid kvart i 11. Vi gick två och två in i kyrkan och eftersom vi är 9F så fick vi sitta nästan längst fram. Det började tyvärr spöregna under avslutningen, så det blev ju litr jobbigt när vi skulle ut, haha! Men så himla roligt att se allas klänningar, och killarna i kostym. Det finns nog inget snyggare än killar i kostym! När det var slut i kyrkan åkte vi till skolan för avslutningsmiddag i matsalen och betygsutdelning. Jag måste säga att jag är himla nöjd med mina betyg. Jag höjde i flera ämnen och lyckades med mitt mål att inte få lägre än C i något ämne.






















Jag tog inga bilder från själva avslutningen, men det gjorde ju andra, så färhoppningsvis kan ju dom skicka bilderna till mig? :)
Nu ska jag snart i väg igen, till Statt (ett hotell här i stan), på en fest komunen ordnar för alla niorna. Ska bli riktigt roligt! Det slutar runt 1, så vi ses imorgon! :)
Hoppas alla får ett skönt sommarlov, kram ♥

» Sommaren 2013 är här!


» Jippodag


























» En inte allt för normal onsdag

Tjao!
Idag i skolan så hade alla nior jippofoto, så alla var utklädda. Jag, Penny, Martina, Amanda och Ellen var brandmän och lånade grejer och sotade ner oss. Jättekul, men det blev varmt efter ett tag i den där tjocka jackan.. Det var ju också jättekul att se alla andra och vad de var för något. Det fanns allt verkligen, från Spice Girls till Svampbob Fyrkant. Jag tog en del kort, men jag laddar upp dom imorgon. Vi gick också en liten parad till stan också, in en sväng på Ica och bort till Ängaryd som inte var allt för glada för att vi var där, haha. Men kul var det!




När jag kom hem var det bara att duscha av allt sot, och så åkte vi till Linköping och Ellen hängde med. Ellen och jag gick lite på Icano Huset och jag hittade lite grejer faktiskt!



Shorts, underkläder - HM
T-shirt, linne - Gina Tricot
Strumpor, bikini (inte med på bild) - Cubus

» Väskan står uppe..

Som ni ser på bilderna har jag nu ställt upp den stora resväskan jag har fått låna av farmor. Jag hade tänkt att packa i grejer vart efter det blir tvättat och jag inte ska använda det mer, så att jag inte behöver hetspacka dagen innan. Jag har även skrivit en lååååång packlista för att inte glömma något, men det händer ju säkert ändå. Jag har också massa grejer jag måste göra innan, bl a maila våran ledare, Johan, men det har jag redan gjort. Imorgon är det bara en vecka kvar och det börjar kännas så jävla verkligt nu. Herregud!

» m å n d a g

Hej!
Idag var det den sista hyfsat normala skoldagen i nian, i hela grundskolan! Börjadr dagen med lite information om antagningsbeskedet till gymnasiet som kommer i sommar, sen engelska då vi kollade på film, matte då vi inte gjorde något och sen idrott då vi spelade brännboll. Efter lunch hade vi So då vi inte heller gjorde något speciellt, sen bild då vi kollade på film och sen skulle vi på besök på ungdomsmottagningen. Efter skolan åkte vi hem till Penny och fixade litr grejer, och vid halv 7 skulle vi till gapskrattet för vårfest med klassen. Sen fixade vi även lite grejer till Jippofotot på onsdag.

» Sunset ♡




» Klassresan

Igår var klassen på Liseberg och det var så roligt! Otroligt lyckat blev det! Vi åkte härifrån stan vid 8, stannade och fikade på vägen och var nere där när se öppnade vid 11. Och det var så sjukt mycket kö utanför, men vi hade redan våra biljetter så det var bara att gå in. Det var rätt så mycket kö redan från början och det blev ju inte mindre. Mitt på dagen var det väl kanske 30 - 40 min. Vi hann i alla fall åka allt minst en gång och gud vad kul det var. Jag åkte till och med Atmosfear trots att jag hade lite ångest i kön där ett tag, haha. Men det var lätt värt det!

» Liseberg!


» Härligt väder

Hejsan, vilket härligt väder det har varit idag! Vaknade upp till klarblå himmel och lysande sol imorse. Efter lunch åkte vi ut till stugan och jag satte igång att klippa gräset och det var varmt så in i. La mig i alla fall och solade efter och sjön var helt lugnt. Hoppade även i och badade ett par gånger, och det var faktiskt inte alls så kallt som förra gången. Dock var det lite pollen på ytan, men det försvann efter ett tag då det började blåsa.








» Army girl


» Everything has changed

Jag älskar denna låten, skulle kunna lyssna på den för alltid! Att Ed är med gör ju typ hela grejen, haha! Nej, men båda är grymma, och låten är grym!! Och nu har även musikvideon kommit ut, och hur söt är inte den? :D
 
 

» Sveriges nationaldag

 
 
Idag är det nationaldag och vi är lediga från skolan! Ska ni göra något speciellt?
Vi brukar inte fira det något speciellt, på sin höjd hissa flaggan, haha..

» Hastings preparation shopping

Jag, Ellen, Martina och Penny åkte till stan och kollade lite i affärer, och såklart - fikade. Blev inte att jag köpte något, men sen skulle jag möta upp mamma och vi gick och kollade lite efter saker till Hastings.
 
 
Shorts - Cream (vetifan vad det är för märke)
Solkräm, fundation, puder, torrshampo - Åhléns
Kofta (till skolavslutningen) - Sandströms
Trosor, deo, mascara - Lindex
Väska, strumpor - Kappahl

Sen köpte vi även Compeed skavsårsplåster, alvedon och sånt där.

» Värdfamiljen!

Jag sa ju igår att jag skulle skriva varför dagen var så grym, när jag hade en dator.. och nu har jag det!
 
Vi fick reda på våra värdfamiljer!!

Eller värdfamilj, för tydligen skulle alla fem bo i samma familj? Men det blev ju jättebra, för då slipper vi bo långt ifrån varandra! Lorraine heter frun i huset i alla fall. Antagligen har hon en man också, eftersom det står Mrs. Vi googlade hennes namn och vad det ser ut så ska det bo ett par till i samma hus, antagligen har hon då ett par barn. Det stod också att hon var i 50 - årsåldern, så barnen är väl lite äldre, kanske i vår ålder (hoppas!). Sen kollade vi också upp adressen (som jag inte skriver här) och huset ligger lite i utkanten, precis bredvid en grundskola kanske 3 km från havet och centrum och det tar ju inte lång tid med buss. Det är inte heller något sånt där typiskt engelskt radhus på en gata där alla hus ser likadana ut, utan det är ett lite större tvåvåningshus med en cab utanför (wihi), så det är ett lite finare område, antagligen.
 
Det står nu också vilken skola vi ska gå i, och den ser ut såhär:
 
 
Det är typ colleget i Hastings och det ser ju modernt ut. Dessutom ligger det typ i centrum och några kvarter från havet bara.
Så detta blir nog jättebra!!
 
Det är ju bara 2 veckor kvar.......... Om exakt 2 veckor sitter vi kanske på bussen från Heathrow påväg mot Hastings!!
 
 

» England, 2 veckor kvar!


» so trust yourself




» Ny kategori

Hejsan! Idag har varit en bra dag. En jävligt bra dag! Berättar mer om det sen när jag har en dator, haha!

I alla fall, så gjorde jag en ny kategori som det förra inlägget ligger i, och där tänkte jag göra lite sådanna kollage med bilder från städer och platser jag vill besöka! :)

» Rio de Janeiro


» I only got 20 dollars in my pocket, lol no, I got 200 pounds

Idag var mamma och växlade pengar till England. Man ska ha med sig pengar i kontanter tills de första dagarna som kan bli ganska dyra, eftersom man måste köpa busskort osv. Vi växlade i alla fall till oss 200 pund vilket är lite mer än 2000 svenska kronor. Me gusta. Hon stannade även i Gränna på vägen hem från jobbet och köpte lite polkagrisar som vi ska ha med till värdfamiljen. Föresten så kommer vi få reda på kontaktuppgifter till familjen vilken dag som helst nu.. wuuääh!
 

» m å n d a g

Hejsan!
Idag gick skolan riktigt snabbt och när jag kom hem slängde jag på mig bikinin och la mig på balkongen och solade i ett par timmar. Så himla härligt väder det har varit idag, hoppas det fortsätter såhär nu bara!
Imorgon och på onsdag är det vanliga skoldagar, på torsdag är det nationaldagen och på fredag är det klämdag, så det är ledigt.. och sen nästa vecka är sista veckan. På måndag är det läsning enligt schema förutom info om gymnasiet och besök på ungdomsmottagingen, på tisdag är det temadag, onsdag jippiefoto, torsdag klassens dag och på fredagen är ju avslutningen. Så skönt att det äntligen snart är slut. Helt sjukt egentligen, att man redan ska sluta grundskolan..
 
 
 

» Places to visit


» LA California


» Damn right I support it!

 

» Waterfall




» Oups...

Insåg just att jag glömde ta med ett par frågor till frågestunden, som på något sätt lyckats komma på ett annat inlägg.. Här är i alla fall svaren!
 

5 "måsten" för en perfekt sommar?

1, Sol 2, Värme 3, Härliga människor 4, Mycket bad 5, Glass

 

Favorit färg?

Blå

Favoritmat?
Grillat

 

Andra namn?

Elin Kerstin Marie Wieslander heter jag.

 

Vill du följa mig på Twitter? @Minigotty

Visst kan jag göra det, om du följer mig tillbaka? ;) @ewieslander


» Today's June