» Frågor om resan

Åkte du med sts? och hur sker betalningen, kommer allt på en gång eller kommer de i summor typ halva en gång och resten sen?

Nej, jag åkte med EF och det är jag glad över. I alla fall i Hastings så verkade EF ledarna yngre och vi hade lektioner i klassrummen på Sussex Coast Collage Hastings medan, i alla fall vad jag hörde, STS inte hade något riktigt bra ställe att vara på.

Och betalningen sker lite i omgångar, har jag för mig. Man betalar lite småsummor först med jämna mellanrum. Sen, ett par månader innan man åker, kommer slutbetalningen och det är ju liksom den stora delen av summan.

 

Vad gjorde ni på lektionerna och hur mycket engelska lärde du dig?

På lektionerna var vår svenska grupp uppdelad i två, med 16 elever i varje. Innan man åkte fick man göra ett test, så att man hamnar i rätt grupp efter vilken nivå man ligger på. På lektionerna arbetade man med böcker som kallades Fast Track. Jag var i den gruppen som använde Fast Track 5, vilken var den högsta nivån. Den andra gruppen hade 4, och italienarna 3. Det var mycket prat-övningar och att samtala i grupp osv. Ibland hade vi några frågor som vi skulle gå ut och fråga folk på gatan och liknande. Vi arbetade också med ett videoprojekt som jag la upp innan.Vi arbetade också med Culture File ibland och i den var olika övningar som relaterade till England. Vi hade också en liten bok som hette Passport To Learn där man skulle skriva nya ord som man lärde sig bland annat. 

Jag lärde mig otroligt mycket engelska, eftersom man hör det runt om sig hela dagarna, varje dag. Ska man beställa mat – engelska, ska man fråga var toaletten är – engelska, ska man fråga vad vi ska göra för aktiviteter på eftermiddagen – engelska. Man blir ju framförallt mer säker på att använda språket och våga prata!

 

 

 

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo