» Frågor om matten på Natur

Hej, du läser ju naturvetenskap och jag funderar på att gå teknik vilket är ganska likt natur :) Matten är ju desamma och undrar hur svår matten är på gymnasiet och sen jämfört med i nian? Svaret kan nog vara olika men vad hade du för betyg i matte i nian (om du vill skriva det då..) och har du lätt för matte? Vet du om det är någon i din klass som har svårt för matte och hur personen klarar matten?

Jättetacksam om du vill svara :D


Hej, självklart ska jag svara! Jag svarar i ett inlägg här om det är fler som undrar. Både Teknik och Natur läser ju som du säkert redan vet matte C. Matten i högstadiet och matten på gymnasiet är rätt så svåra att jämföra, men det är väl nästan självklart att det är svårare i gymnasiet, men jag tycker också det har blivit mycket roligare! Jag var också lite oroad för matten innan jag började, för alla sa ju att den var ett helvete. Men så farligt tycker jag faktiskt inte den har varit. Det var rätt så jobbigt i början, för jag var inte van vid att ha så mycket matteläxa och köra i så högt tempo, men ju längre terminen har gått, desto lättare har det blivit att förstå. Vi har jobbat med vissa grejer som vi gjorde i nian och repeterat lite, men även lagt på massa nya grejer. När jag slutade nian hade jag A i matte, och jag har väl alltid haft rätt så lätt för matte, men jag har också haft stunder då jag inte har fattat nåt och undrat varför jag valde Natur pga matten... Det är klart det finns personer som är mer eller mindre bra på matte, men jag tror inte det är någon som verkligen ligger på gränsen för E. Eller inte vad jag vet i alla fall? Jag tror faktiskt alla klarar matten hyfsat bra. Vi har en riktigt bra mattelärare, och i alla fall i min klass så hjälper vi varandra mycket på håltimmar och sådär. Vi har till och med haft en mattekväll, dock blev det inte så mycket plugg men tanken var ju god! ;)

Hoppas du kommer fram till vad du ska välja! Om du är inne på Teknik och intresserad av sånt tycker jag du ska välja det, och inte oroa dig för matten. Om det visar sig att det blir för svårt finns det säkert hjälp att få på skolan!

Kram på dig!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo